13 °C Budapest
Budapest, 2020. szeptember 5.Lottózó a XX. kerületi  Kossuth Lajos utca 48-ban.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Elbukta minden pénzét az Ötöslottó nyertese: kifutott az időből, bennmaradt a milliárdos vagyon

2022. február 12. 07:01

Nem jelentkezett a 90 napos határidőn belül az Ötöslottó egy korábbi nyertese, így elbukta 1,4 milliárdos főnyereményét. A Szerencsejáték Zrt. most lapunk kérdésére közölte, hogy az elmúlt 22 évben többször is előfordult, hogy nem jelentkezett a nagynyeremények gazdája: legutóbb 2020-ban hagytak bent 80 millió forintot a Jokeren. Arról azonban nem adtak ki információt, hogy felvette-e már a szerencsés a Hatoslottó legutóbbi rekordnyereményét, vagy az egy hónapja az Ötöslottón kihúzott 3,33 milliárdért jelentkezett-e valaki.

Hihetetlen hónapokon vannak túl a magyar szerencsevadászok: karácsony előtt a Hatoslottón nyerte meg valaki a játék történetének legnagyobb főnyereményét, 3,15 milliárd forintot, az Ötöslottón pedig január nyolcadikán vittel el egy játékos a 3,33 milliárdos telitalálatot.

A szabályok szerint a nyerteseknek 90 napjuk van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes vonalán, ám mindeddig nem derült ki, hogy ezt valóban meg is tették-e. A lottótársaság a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy a nyertesek anonimitásának biztosítása érdekében nem adnak ki információt a szelvény feladási módjáról, a játékba küldés helyéről, továbbá arról sem, hogy a nyertes jelentkezése megtörtént-e már a nyeremény felvétele érdekében.

A nyertes jelentkezésekor azonban – kizárólag a játékos hozzájárulása esetén – kitöltésre kerülhet egy kérdőív, amelynek kizárólag azon részeiről ad ki Társaságunk utólagosan információt, amelyhez a játékos kifejezetten hozzájárul

- írták. Tehát még az is elképzelhető, hogy mindkét lottómilliárdos már régen élvezi a vagyonát, csak éppen nem töltötték ki a kérdőívet, így a Szerencsejáték Zrt. sem adhatott hírt a pénzfelvételről. A vállalat a kapcsolatfelvétel módja kapcsán megjegyezte, hogy a nyertes személyének egyeztetése után személyes találkozót kell egyeztetni a nyertessel, hiszen a nagynyeremények igénylésének a feltétele a személyes találkozó, hogy a nyertes azonosítani tudja magát és igazolja, hogy biztosan ő a nyertes szelvény tulajdonosa. A Szerencsejáték Zrt. a jelen járványügyi helyzetben is biztosítja játékosai számára a nyeremények felvételét.

Az Ötös-, valamint a Hatoslottó játékon elért nagynyeremény a nyereményigénylés benyújtását követő 30 napon belül kerül átutalással kifizetésre, Magyarországon működő bank bankfiókjában nyitott forint alapú bankszámlára. A nyertesek alapvetően amint tudomást szereznek a nyereményről igyekeznek minél hamarabb hozzájutni. Az esetek 90 százalékában egy hónapon belül lezajlik a nyeremények kifizetése

- tette hozzá a lottótársaság.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kérdésünkre azt is közölték, melyek voltak a legnagyobb, fel nem vett nyeremények az utóbbi 20 évben. Kiderült, hogy valaki az Ötöslottó 2017. 46. heti sorsolásán megütötte az 1,428 milliárdos főnyereményt, ám nem jelentkezett érte!

A második legnagyobb fel nem vett nyeremény 429,2 millió forint volt, szintén az Ötöslottón született a telitalálat 2007. 18. hetében. De a Hatoslottón és a Jokeren is maradt már bent 200 millió forint feletti összeg. Legutóbb 2020. februárjában volt jelentősebb, fel nem vett nyeremény: valaki majdnem 80 milliót nyert a Jokeren, amiért nem jelentkezett.

A Szerencsejáték Zrt. szerint amennyiben a nyertes nem jelentkezik, úgy az összeg bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem