Alig maradt valami Détár Enikőnek a válás után: hitelből épít új életet

2017. május 10. 16:34

A színésznő szerelmével, Péterrel együtt nagy fába is vágta a fejszéjét: építkezésbe kezdtek. A költségek egy részét hitelből finanszírozza, bízik benne, hogy menni fog a törlesztés.


Könnyűszerkezetes családi házat épít új szerelmével Détár Enikő. A színésznő a Borsnak mesélt arról, hogy már néhány éve albérletben lakik, nagyon szeretett volna újra egy saját kertes házat. Ő és párja építkezésbe kezdtek, júniusban kellett volna elkészülnie új otthonuknak, de az időjárás közbeszólt, csúszik az átadás.

Egy részét hitelből finanszírozom. Bízom annyira magamban, hogy menni fog a törlesztés. Sok éjszakán át beszélgettünk erről Péterrel, végül bevállaltuk. Senki nem tartott fegyvert a fejemhez, az én vágyam, igényem volt

- mondta.

A lakásvásárlás, építkezés egyik legfőbb kérdése, hogy milyen hitelt vegyünk fel, illetve, hogyan spóroljunk a következő évtizedek alatt, amíg visszafizetjük a kölcsönt. Egy kis odafigyeléssel sok pénzt takaríthatunk meg, fontos tehát, hogy a lehető legjobb konstrukciót válasszuk.

Jól jöhet a hitel

Sokan nem tudják finanszírozni a lakást hitel nélkül. Nem könnyű viszont megtalálni a számunkra leginkább megfelelő konstrukciót, ráadásul a bankok ajánlatai között akár több milliós eltérések is lehetnek.

A Pénzcentrum kalkulátorával megnéztük, ha 15 milliót vennénk fel 15 évre egy 25 milliós lakás megvásárlásához, és az igazolható jövedelmünket a hitelt nyújtó bankhoz utalnánk, milyen ajánlatok közül választhatnánk.  A teljes hiteldíj mutató (THM) alapján a K&H bank üzleti feltételű forint lakáshitele a legjobb választás. Így a havi törlesztő részlet 99736 forint lenne, a THM 2,59 százalék, és végül 18 082 113 forintot kéne visszafizetni.

Jó választás lehet a Gránit Bank Lakáshitele is, itt a THM 2,71 százalék, a havi törlesztő 101152 forint, és a végösszeg 18226226 forint. Ha az MKB Kamatkövető Forint Lakáshitelét választjuk, a THM 2,82 százalék, a havi törlesztő részlet 101632, míg a visszafizetendő összeg 18 368 412 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Miből fizessük a berendezési tárgyakat?

Az otthonteremtés költséges dolog, ha megvan a kezdőrészlet és a lakáshitel, még mindig felmerül a kérdés: miből finanszírozzuk az új bútorokat, műszaki cikkeket? Erre nyújthat megoldást a személyi kölcsön. Ha másfélmillió forintot vennénk fel 5 évre úgy, hogy az igazolható jövedelmünk nem több mint havi nettó 250 ezer forint, a következő ajánlatok közül választhatunk.

A teljes hiteldíj mutató (THM) alapján K&H megújult otthonszépítő személyi kölcsön a legjobb választás. Így a havi törlesztőrészlet 31 863 forint, a THM 11,16 százalék, és végül 1 939 931 forintot kell visszafizetnünk. Jó választás lehet a CIB Előrelépő Személyi Kölcsöne is, aminek a havi törlesztőrészélete 32720 forint, a THM 11,73 százalék, a visszafizetendő összeg pedig 1 963 226 forint. Ha a Sberbank Fair személyi kölcsönt választjuk, a havi törlesztőnk 33 359 forint lesz, a THM 13,36 százalék, és a visszafizetendő összeg 2 016 546 forint.

Segíthet az LTP is

A lakás-takarékpénztári megtakarítás jó lehet akkor is, ha tudjuk, hogy a jövőben valamikor majd lakást, házat szeretnénk vásárolni, de akkor is, ha már megvan a hitelünk, ugyanis hiteltörlesztésre is fordíthatjuk. Ráadásul a havonta befizetett összegek után évente 30 százalékos (max. 72 ezer forint) állami támogatást kapunk, amivel 4 éves futamidő mellett akár 10 százalék feletti hozamot is elérhetünk.

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével te is megnézheted, milyen LTP-termékkel járnál a legjobban. De nézzünk néhány konkrét példát:
Ha a családban ketten is félre tudnak tenni havonta 20 ezer forintot, akkor az OTP Lakástakarék Start 4 csomagjával négy év alatt kétszer 1 172 313 forintot kapnának lakáscélra. Az Aegon Kamat Fix Plusz 4-elnégy év után egyenként 1 172 392 forinttal lehetünk gazdagabbak, ha pedig az Erste Lakástakarék EgyOtthont választjuk, úgy négy év után kétszer 1 250 600 forinttal leszünk gazdagabbak.

Ha a megtakarítási idő nem 4, hanem 6 év, akkor ugyanilyen feltételek mellett (vagyis havonta kétszer 20 ezer forint átutalásával számolva) az OTP Lakástakarék Start 6 csomag kétszer 1 877 661 forintot hoz a konyhára, az Aegon Kamat Fix Plusz 6-ot választva kétszer 1 877 904 forint üti a markunkat. Az Erste Takarék EgyOtthonnal is jól járhatunk, így kétszer 1 877 776 forintot kaphatunk lakásra.

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem