2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Nem csökken a vásárlási láz: az áruellátás akadálymentes


A koronavírus globális elterjedése és a hazánkban is kihirdetett veszélyhelyzet miatt egyre több magyar tesz komolyabb előkészületeket egy nagyobb járványtól tartva, azaz vásárolnak.

Az iskolák és az óvodák bezárása foglalkoztatja a leginkább a fővárosiakat, akik közül többen már megoldották a gyermekek napközbeni elhelyezését. Bár sokan halmoznak fel élelmiszerkészletet, hiánytól nem kell tartani. A nagyobb forgalom is inkább a szupermarketekre korlátozódik, a plázák konganak az ürességtől, és a vendéglátóhelyekre is jóval kevesebben térnek be - írja a Magyar Nemzet.

A hétvégén sokan csak az alapvető élelmiszerek feltankolása miatt hagyják el az otthonukat. A bevásárlóközpontok panganak, egyedül a szuper- és hipermarketekben tolonganak az emberek. Az eddigi adatok szerint az utóbbi napokban hasonló összeget költöttünk élelmiszerre, mint karácsony környékén.

A Váci úti Tescóban is sok polc áll üresen, főleg a konzerveknél és más tartós élelmiszereknél hiányzik egy-egy márka vagy termékfajta. A bolt egyik menedzsere a lap kérdésre elmondta: azért tapasztalható átmeneti hiány egy-egy termékfajtából, mert azokat keresik a vevők jobban, ám mindenből van utánpótlás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked