14 °C Budapest
Relaxed couple sitting on sofa in living room. Girlfriend and boyfriend are watching TV at home. They are spending leisure time together.

Kiderült a súlyos igazság: ez a magyar családok legfőbb vagyona

2022. június 21. 14:36

Huszonhat európai országot vizsgáltak meg egy kutatás során, amiből kiderült, hogy Magyarországon 91,3 százalékos a lakástulajdonosok aránya. A Világgadaság cikke szerint ezzel párhuzamosan a legdrágább lakások is nálunk találhatóak.

26 ország lakhatási körülményeit vizsgálta meg nem rég a Compare the Market Australia ár-összehasonlítással foglalkozó cég. Magyarország pedig az élmezőnyben végzett a felmérésben, hiszen nálunk 91,3 százalékos a lakástulajdonosok aránya, amivel a harmadikok lettünk az európai országokat összehasonlító listán.

Az első helyen Románia végzett, ahol a lakosság 96 százalékának van saját lakása, míg a második Szlovákia lett 92,3 százalékkal. Ezzel szemben a sor végén Németország áll, amiből látható, hogy a közép-európai régióban sokkal jelentősebb a magántulajdon iránti igény, mint Nyugaton, ahol népszerűbb a bérlési kultúra.

Lakást vennél? Nézz körül a Pénzcentrum kalkulátorában!

A felmérésben megvizsgálták a négyzetméterárakat is, ahol hazánk végzett az élvonalban az átlag 2250 eurós (900 ezer forint), míg a bérleti díjak tekintetében is harmadikak lettünk a magunk átlag 453 eurós (180 ezer forint) albérletáraival. Hannah Norton, a Compare the Market szóvivője szerint ezek az értékek azért keletkezhettek, mert ahol magasabbak a bérleti árak ott kevesebbet tudnak félretenni az emberek egy saját lakásra, így sokáig maradnak bérleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem