5 °C Budapest
The senior woman holding gas bill in front of heating radiator. Payment for heating in winter. cimlapi

Ennyit fűtenek el a magyarok télen: hol vannak már azok az igazi kemény telek?

2021. október 28. 18:32

Megjelent a magyar földgázrendszer 2020. évi működési adatait összegző kiadvány. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és az FGSZ Földgázszállító Zrt. együttműködésében nyolcadik alkalommal megjelenő összefoglaló a legfontosabb magyar és a nemzetközi szállítási rendszerüzemeltetői adatokat tartalmazza.

A földgázszállító- és elosztórendszer zavartalan működésének, valamint a földgáztárolók egész éves magas töltöttségi szintjének köszönhetően az ország ellátásbiztonsága 2020-ban is folyamatosan biztosított volt. A hazai lakossági árszint a hivatkozott EUROSTAT adatok alapján az egyik legalacsonyabb volt az EU27-ek körében, legfőképpen annak köszönhetően, hogy szinte az összes lakossági fogyasztót az egyetemes szolgáltatók látják el, 2014 óta változatlan díjszabás mellett - írja közleményében a MEKH.

A földgáztárolókba betárolható gáz mértéke (a hivatal és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat engedélye alapján) a korábbi 6,3 milliárd m3 helyett meghaladta a 6,5 milliárd m3-t. Az összefoglaló adatai szerint 2020-ban a teljes belföldi földgázfelhasználás 2019-hez képest közel 3,9%-kal, 10 443 millió m3-re emelkedett, ennek ellenére a napi csúcsérték az utóbbi öt év legalacsonyabb értékét hozta (58,15 millió m3).

Az idei összefoglaló részletesen bemutatja a földgázszektor szabályozási környezetét, az országos földgázmérleget, a földgázforrások, -termelés és -import alakulását, a napi középhőmérséklet földgázfelhasználásra gyakorolt hatását, a földgázszállító és -elosztó vezetéki, valamint a tárolói és csúcsnapi adatokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?