22 °C Budapest
Csalók élnek vissza a magyar gázszolgáltató nevével: be ne dőlj ezeknek a csekkeknek!

Csalók élnek vissza a magyar gázszolgáltató nevével: be ne dőlj ezeknek a csekkeknek!

2020. április 29. 12:46

Az NKM Energia Zrt.-re, az NKM energiaszolgáltatójára hivatkozva az utóbbi időszakban újabb visszaélések történtek. Ismeretlen csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében új földgázszámla elkészülésére hivatkozva küldenek ki e-mailt, azonban most a korábbiaktól eltérően a társaság egyik ügyfelének valós számláját csatolják az e-mailhez. Felelős energiaszolgáltatóként, ügyfeleink vagyonvédelmét szem előtt tartva, külön fel kívánjuk hívni mindenki figyelmét a visszaélésekre.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az NKM hivatalos online ügyfélszolgálati címe az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy. Az ügyfeleknek minden esetben erről az e-mail címről megy a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új számlájuk készül. 

Jelezzük továbbá, hogy az email-ben érkező elektronikus számlák, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az NKM-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort). 

Figyeljenek arra, hogy a böngészősávban az NKM földgáz online ügyfélszolgálatának címe a https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat ezzel szemben a csalók most a https://nkmenergia-zrt.com/foldgaz/ugyfelszolgalat-hu címre próbálnak irányítani. 

Az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni. Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?