Egyre többen kötnek lakástakarékot: számuk az 1 millióhoz közelít

Pénzcentrum
2014. február 25. 16:02

Érezhetően megnőtt a lakosság érdeklődése a lakástakarékok iránt - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az OTP Lakástakarék. Ma Magyarországon körülbelül 800 ezer család rendelkezhet lakástakarékkal, ez a szám a várakozások szerint néhány éven belül egymillióra nőhet.

Folyamatosan nő a lakosság érdeklődése a lakástakarék-pénztári megtakarítások iránt: egyre többen használják ki ugyanis lakáscéljaik megvalósításához az általuk nyújtott 13-14 százalékos kockázatmentes hozamban rejlő lehetőséget - számolt be tapasztalatairól az OTP Lakástakarék. Mint azt Köntös Péter, a társaság vezérigazgató-helyettese elmondta: ősszel kezdett el érezhetően erősödni a kereslet a lakástakarékok iránt, idén januárban pedig már 50 százalékkal több új szerződést kötöttek, mint a tavalyi év első hónapjában.

A lakáscélú megtakarítási és finanszírozási termék növekvő népszerűségét az is okozhatja, hogy stabilan tíz százalék feletti hozamot biztosít, ami manapság igen versenyképesnek számít. Magas hozamajánlatokkal találkozhatunk más befektetések esetében is, sokukkal szemben azonban a lakástakarék fixen, azaz kockázatmentesen kínál akár 13-14 százalékos hozamot. A fix kamatot az esetleges további jegybanki kamatcsökkentések sem érintik, a szerződésben szereplő hozamot fizetik a futamidő végéig. Mindezek mellett a megtakarításhoz egy kedvező, 5,5-6 százalék körüli teljes hiteldíj mutatójú, szintén fix és nem módosítható kondíciójú lakáskölcsön felvétel lehetősége kapcsolódik.

Az átlag feletti hozam a lakástakarékok egyik sajátosságának köszönhető: az ügyfelek lakástakarék-pénztári befizetéseit az állam 30 százalékos, évi akár 72 ezer forintnyi támogatással egészíti ki, ráadásul egy család több lakástakarék-szerződést is köthet.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18