22 °C Budapest

Nem keltek el a kormány krízislakásai: jön az újabb forduló

Pénzcentrum
2013. február 21. 09:04

Elképzelhető, hogy könnyebben teljesíthető feltételekkel egy újabb fordulót hirdetnek az ócsai szociális lakópark házaira - ismerteti a Népszabadság.

170 ezer devizahitel-adósból 588-an jelentkeztek a pályázatra, közülük sokan már a jogosultsági feltételeknek sem felelnek meg, így például nem ingatlanra felvett kölcsön miatt kerültek nehéz helyzetbe, vagy nem is devizában adósodtak el. Ha a pályázatokat szigorúan a kiírásban közöltek alapján bírálják el, akkor az ócsai lakópark első ütemének 80 házából legfeljebb a fele népesülhet be.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak március 20-ra kell összeállítani a javasolt bérlők listáját, amelyből egy öttagú bizottság választja ki a beköltözőket.

A Népszabadságnak a projektfelelős Belügyminisztériumból származó információja szerint a döntéshozók továbbra is elkötelezettek a lakópark második ütemének megépítése mellett. Már csak azért is, mivel a közműveket már a lakónegyed egészére - az eredetileg tervezett 420 házra - kiépítették, és megkezdték a lakópark következő ütemének előkészítését.

 

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?