7 °C Budapest

Lakások szinte ingyen: most éri meg vásárolni

2011. június 14. 09:02

Az eladó lakások hirdetéseiben is tapasztalható, hogy közeledik a kilakoltatási moratórium feloldása. Minden ötödik hirdetést - különösen a családi házaknál - úgy adják fel, hogy sejtetik, az eladás "sürgőssé vált". Az eladók két-három százaléka azt sem palástolja, hogy bedőlt hitel vagy árverezés miatt szabadulna ingatlanától. Az ilyen ingatlanokhoz akár 15-20 százalékkal is olcsóbban juthat hozzá egy-egy vásárló - írja a Magyar Nemzet.

Burkoltan vagy burkolatlanul, de az eladók egy ideje utalnak a megjelenő hirdetésekben arra, hogy az ingatlanuk eladása a hitellel kapcsolatos problémák miatt sürgőssé vált. A hirdetési oldalak is felkészültek a piacra kerülő nagy számú, problémás lakásra. Az egyik ilyen oldalon például címkével lehet jelezni, hogy az ingatlan esetében árverésről van szó, áron alul kínálják azt, vagy pedig meglehetősen gyorsan szeretnének tőle megszabadulni.

"Valóban megszaporodtak az ilyen jellegű utalások. Azt ugyanakkor hangsúlyoznám, hogy az árverés címke alkalmazása, valamint a hitel bedőlésére utaló szöveges megjegyzés a hirdetések arányához viszonyítva még mindig elég ritka: az adatbázisunkban szereplő hirdetéseknek nagyjából két-három százaléka kapja meg ezt a jelölést, miközben tudjuk, hogy manapság a lakáshirdetések jó részét anyagi gondok miatt adják fel" - mondta el Korbuly Krisztián, az Ingatlan.com vezérigazgatója.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem