17 °C Budapest

Lakások szinte ingyen: most éri meg vásárolni

2011. június 14. 09:02

Az eladó lakások hirdetéseiben is tapasztalható, hogy közeledik a kilakoltatási moratórium feloldása. Minden ötödik hirdetést - különösen a családi házaknál - úgy adják fel, hogy sejtetik, az eladás "sürgőssé vált". Az eladók két-három százaléka azt sem palástolja, hogy bedőlt hitel vagy árverezés miatt szabadulna ingatlanától. Az ilyen ingatlanokhoz akár 15-20 százalékkal is olcsóbban juthat hozzá egy-egy vásárló - írja a Magyar Nemzet.

Burkoltan vagy burkolatlanul, de az eladók egy ideje utalnak a megjelenő hirdetésekben arra, hogy az ingatlanuk eladása a hitellel kapcsolatos problémák miatt sürgőssé vált. A hirdetési oldalak is felkészültek a piacra kerülő nagy számú, problémás lakásra. Az egyik ilyen oldalon például címkével lehet jelezni, hogy az ingatlan esetében árverésről van szó, áron alul kínálják azt, vagy pedig meglehetősen gyorsan szeretnének tőle megszabadulni.

"Valóban megszaporodtak az ilyen jellegű utalások. Azt ugyanakkor hangsúlyoznám, hogy az árverés címke alkalmazása, valamint a hitel bedőlésére utaló szöveges megjegyzés a hirdetések arányához viszonyítva még mindig elég ritka: az adatbázisunkban szereplő hirdetéseknek nagyjából két-három százaléka kapja meg ezt a jelölést, miközben tudjuk, hogy manapság a lakáshirdetések jó részét anyagi gondok miatt adják fel" - mondta el Korbuly Krisztián, az Ingatlan.com vezérigazgatója.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?