Videó! 185 milliót csaltak ki a világ legvitatottabb gólját szerző futballsztártól

Pénzcentrum
2010. február 23. 15:02

Máig egyedülálló teljesítményt tudhat a magáénak Sir Geoff Hurst, aki az 1966-os labdarúgó-világbajnokság döntőjében mesterhármast szerzett az NSZK ellen. A 68 éves volt futballista napjainkban a bíróságot járja, mivel összesen 610 ezer fontot (körülbelül 185 millió forintot) csaltak ki tőle Spanyolországban garázdálkodó ingatlancsaló honfitársai.

Hurst a bíróságon elmondta, hogy két a spanyol piacon tevékenykedő brit ingatlan beruházó (akik Royal Marabella Group néven működtek) annak ellenére kifizettették vele egy 260 ezer fontba kerülő spanyol ingatlan teljes vételárát, hogy a beruházás még csak a tervezőasztalon létezett.


Sir Geoff Hurst, akit nagyon rászedtek a szélhámosok

Később promóciós együttműködést ajánlottak neki, melynek keretében egy ingyen lakással levették a lábáról, ha az arcát és a nevét adja a projekthez. Ez még nem volt elég, megfűzték, hogy egy tenerifei új projekt elindításához kölcsönözzön nekik 350 ezer fontot, aminek - vesztére - jóhiszeműen eleget is tett.

Bár az első házat egy másik cég felépítette, a lakásokat mégsem élvezhetik a tulajdonosok. Az adásvételi előszerződések után a teljes projektet felvásárolták, melynek keretében - a vevők szerint szintén szabálytalanul - semmissé nyilvánították a korábbi lakói megállapodásokat.

Hurst szerepelt a másik - soha fel nem épült - projekt reklámanyagaiban, de a bíróságon tisztázta magát, kiderült, hogy rászedték, semmi köze nem volt a csalásokhoz. A két szélhámos beruházó a kicsalt 350 ezer font harmadával még mindig tartozik a futballistának.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egyikük (Marc Cordner) megjelent a bíróságon, de saját magát is áldozatnak nevezte, mivel üzlettársa (Marc Hone) a teljes összeggel felszívódott, a rendőrség azóta is keresi.


Megadták! Hurst híres gólvonalra levágódó lövése az 1966-os VB-döntőjében

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25