A legdurvább adat mióta statisztika létezik: most jött ki!

Pénzcentrum
2008. november 7. 09:30

A Halifax bank által nyilvánosságra hozott legfrissebb statisztikák szerint az elmúlt egy év során átlagosan 15%-ot veszítettek értékükből a nagy-britanniai ingatlanok, egy átlagos otthon így most 30 000 fonttal (több mint 9 millió forinttal) ér kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Ekkora éves zuhanást soha nem regisztráltak még ezen statisztika 25 éves történelme során, a jelenlegi helyzet így sokkal rosszabbnak mondható, mint a kilencvenes évek eleji recesszió idején.

A Halifax adatai szerint a szigetországban egy átlagos otthon 2008 októberében 168 176 fontot ért, míg egy évvel korábban még 197 698 font volt az átlagérték. A bank vezető közgazdásza az adathoz fűzött kommentárjával nem mondott túl sok újdonságot: "a jelzáloghitel piaci szigorítások és az emberek jövedelmi helyzete felelős a mostani piaci helyzetért".

A Halifax adatai nem egyedülállóak, múlt héten a Nationwide hozta nyilvánosságra statisztikáit, melyek szerint az éves árcsökkenés átlagos mértéke 14,6%-ra tehető a szigetországban.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?