-1 °C Budapest

A legdurvább adat mióta statisztika létezik: most jött ki!

Pénzcentrum
2008. november 7. 09:30

A Halifax bank által nyilvánosságra hozott legfrissebb statisztikák szerint az elmúlt egy év során átlagosan 15%-ot veszítettek értékükből a nagy-britanniai ingatlanok, egy átlagos otthon így most 30 000 fonttal (több mint 9 millió forinttal) ér kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Ekkora éves zuhanást soha nem regisztráltak még ezen statisztika 25 éves történelme során, a jelenlegi helyzet így sokkal rosszabbnak mondható, mint a kilencvenes évek eleji recesszió idején.

A Halifax adatai szerint a szigetországban egy átlagos otthon 2008 októberében 168 176 fontot ért, míg egy évvel korábban még 197 698 font volt az átlagérték. A bank vezető közgazdásza az adathoz fűzött kommentárjával nem mondott túl sok újdonságot: "a jelzáloghitel piaci szigorítások és az emberek jövedelmi helyzete felelős a mostani piaci helyzetért".

A Halifax adatai nem egyedülállóak, múlt héten a Nationwide hozta nyilvánosságra statisztikáit, melyek szerint az éves árcsökkenés átlagos mértéke 14,6%-ra tehető a szigetországban.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm