Miskolc London előtt - van amiben jobbak vagyunk

Pénzcentrum
2007. július 27. 08:30

A budapestiek és a miskolciak túlnyomó többsége örömmel lakik városában - derül ki a Magyar Gallup Intézet szervezésében készített közvélemény-kutatásból, amelyet tegnap hozott nyilvánosságra a brüsszeli EU-bizottság. A kérdezőbiztosok a 27 uniós tagállam 75 nagyvárosában faggatták az embereket életminőségükről. Magyarországról az említett két város került be a 75-ös csoportba - írja a Népszabadság.

Arra a kérdésre, elégedett-e azzal, hogy az adott településen lakhat, a budapesti válaszadók 86 százaléka "némileg", illetve "nagyon" elégedettnek mondta magát, Miskolcon pedig 85 százalékos volt ez az arány. Ugyanakkor mindkét településen hét százalék volt azok aránya, akik "némileg", s további hét százalék azoké, akik "nagyon" elégedetlennek vallották magukat. Ezzel Budapest a 65., Miskolc pedig a 67. helyre került a 75 uniós nagyváros rangsorában.

Az első helyen a hollandiai Groningen áll, majd Krakkó és Lipcse következik, az utolsó helyre pedig Athén került. A magyar városok Palermót, Londont, Bukarestet, Isztambult és Nápolyt is megelőzik.

A felmérésben arról is megkérdezték az embereket, könnyen találnak-e munkát városukban, lehet-e megfizethető áron jó lakást találni, mennyire elégedettek a tömegközlekedéssel, és mekkora problémát jelent a levegő szennyezettsége. Budapest és Miskolc a legtöbb kérdés tekintetében a középmezőnybe vagy a 75-ös lista utolsó harmadába került (Budapest legrosszabb helyezése a 68. hely a zöld területek nagyságát illetően, Miskolcé pedig a 71., a munkalehetőségekre adott válaszok alapján.)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?