13 °C Budapest

Miskolc London előtt - van amiben jobbak vagyunk

Pénzcentrum
2007. július 27. 08:30

A budapestiek és a miskolciak túlnyomó többsége örömmel lakik városában - derül ki a Magyar Gallup Intézet szervezésében készített közvélemény-kutatásból, amelyet tegnap hozott nyilvánosságra a brüsszeli EU-bizottság. A kérdezőbiztosok a 27 uniós tagállam 75 nagyvárosában faggatták az embereket életminőségükről. Magyarországról az említett két város került be a 75-ös csoportba - írja a Népszabadság.

Arra a kérdésre, elégedett-e azzal, hogy az adott településen lakhat, a budapesti válaszadók 86 százaléka "némileg", illetve "nagyon" elégedettnek mondta magát, Miskolcon pedig 85 százalékos volt ez az arány. Ugyanakkor mindkét településen hét százalék volt azok aránya, akik "némileg", s további hét százalék azoké, akik "nagyon" elégedetlennek vallották magukat. Ezzel Budapest a 65., Miskolc pedig a 67. helyre került a 75 uniós nagyváros rangsorában.

Az első helyen a hollandiai Groningen áll, majd Krakkó és Lipcse következik, az utolsó helyre pedig Athén került. A magyar városok Palermót, Londont, Bukarestet, Isztambult és Nápolyt is megelőzik.

A felmérésben arról is megkérdezték az embereket, könnyen találnak-e munkát városukban, lehet-e megfizethető áron jó lakást találni, mennyire elégedettek a tömegközlekedéssel, és mekkora problémát jelent a levegő szennyezettsége. Budapest és Miskolc a legtöbb kérdés tekintetében a középmezőnybe vagy a 75-ös lista utolsó harmadába került (Budapest legrosszabb helyezése a 68. hely a zöld területek nagyságát illetően, Miskolcé pedig a 71., a munkalehetőségekre adott válaszok alapján.)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20