-4 °C Budapest

Bajban vannak az gázfogyasztók - kutakodik az APEH a támogatások körül

Pénzcentrum
2007. július 26. 09:00

A Magyar Államkincstár körülbelül 180 ezer fogyasztó esetében talált gyanús adatokat, melyek arra utalnak, hogy az energiaár-támogatást igénylők egy része a valósnál alacsonyabb jövedelmeket közölve jutott állami támogatáshoz.

A támogatás ugyanis csakis azon háztartásoknak jár, ahol az egy főre eső jövedelem az igénylést megelőző három hónapban nem érte el az öregségi nyugdíjminimum három és félszeresét, vagyis 93 905 forintot.

A MÁK által kiszűrt adatok alapján az APEH és az Államkincstár együtt vizsgálódik majd, az adóhatóság első körben a saját adatai alapján dolgozik majd, ezért nemsokára megkezdődik a két adatbázis összefésülése.

A gyanús esetek egy részében azonban az igénylőknek mindenképpen számítaniuk kell majd vizsgálódásra, főként vagyonosodási vizsgálatok formájában, egyelőre szúrópróba szerűen.

A tervek szerint azonban ősztől megszaporodnak majd a vizsgálatok, amelyeket nem csupán az APEH, de az államkincstár is elvégezhet. Utóbbi esetben a jövedelmét eltitkoló fogyasztó könnyebben megúszhatja, ha bebizonyosodik a gyanú, az államkincstár által alkalmazható szankciók ugyanis enyhébben, mint amelyek a vagyonosodási vizsgálatok esetében érvényesek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az állami támogatásként igénybe vett összeget ugyanis nem fizettethetik majd vissza, mint az adókat, az államnak polgári per keretében van arra lehetősége, hogy ezen összegeket, persze kamatostul visszaszerezze.

Az APEH-hez kerülő csalók azonban rosszabbul járhatnak, az idén megindult 12 ezer vizsgálatból eddig 2000-et zártak le jogerős határozattal. Az esetek 70 százalékában a vizsgálat bírságolással zárult, az érintettek összesen 25,5 milliárd forint elmaradt adót fizettek be utólag.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?