Ajtó-ablak: csak pár napig kaphatsz pénzt, ne maradj le!

Pénzcentrum
2007. március 23. 09:00

Megjelent a Magyar Közlönyben a nyílászáró-csereprogramot meghirdető kormányhatározat, mely szerint a forrásokat az 1994 előtt épült lakások esetében lehet majd igénybe venni. A pályázatokat április 10-től lehet beadni.

A kedvelt célra a költségvetésből 2,6 milliárd forintot biztosítanak, a kiírással egy időben azonban a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes hitelprogramot indít, melynek keretében 2007 és 2013 között legalább 100 milliárd forint kedvezményes hitelforrás áll rendelkezésre. A teljes, 7 éves időszak összesen 15-20 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással egészül ki, melyből az idei évre 16 milliárd esik - írja a Napi.

A hitel esetében a kamat mértéke a 3 havi EURIBOR + legfeljebb 2,5%. A pályázati keret az előző évek tapasztalatai alapján pár nap alatt kiürülhet.

Az MFB jelenleg is tárgyal a kereskedelmi bankokkal, ahol az igénylők felvehetnék a megítélt összeget. Az idei keret összesen 14-15 ezer lakás korszerűsítéséhez járulhat hozzá, míg a 7 év alatt 120-130 ezer lakás energiatakarékossági beruházása oldható meg.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19