16 °C Budapest

Apró trükkök a lakás-üzletben! - Sokat spórolhatsz...

Pénzcentrum
2006. május 4. 05:30

Ha ingatlanról van szó, mindenki az évszázad üzletét szeretné megkötni, és mivel sok pénzről van szó, az üzlet minden szereplője szeretne minél jobban kijönni a tranzakcióból...többek között a közvetítő ügynök is. A helyzetet persze lehet kezelni, csak nem árt tisztában lenni a lehetőségeinkkel és a "kódolt üzenetek" jelentésével.



Ma már hazánkban is gyakran közvetítőkön keresztül történik az ingatlanok értékesítése, akik jutalékot kérnek munkájukért. Ez a jutalék a vételár százalékában van kifejezve, korántsem mindegy azonban, hogy mekkora. Mivel számos ügynökség működik, egyre inkább lehetőség nyílhat a jutalék mértékéről való tárgyalásra, amit mindenképp ki kell használni. (Az ügynök persze nem fog önként jelentkezni, hogy alacsonyabb jutalékért is dolgozna, így nekünk kell kezdeményezni.) Akár aprónak tűnő %-os eredmény is komoly tételként jelentkezhet a pénztárcánkban. (Nem hiába foglalkoznak a tárgyalástechnika könyvek többségükben ingatlanos példákkal.)


 

Amit nem árt, ha tudsz az ingatlanközvetítőkről


Ha megspóroltunk egy kis pénzt, nem árt, ha időt is takarítunk meg, ehhez pedig értelmezni kell tudni az ügynök szövegét. Nézzük az alapvető szófordulatokat:

Bájos, aranyos lakás = kicsi
Rengeteg potenciál rejlik benne = sok munka lesze vele
Nyüzsgő, energikus környezetben található = nagy a forgalom és a zaj

Ha tehát lakásvásárlásra, vagy eladásra adjuk a fejünket, semmiképp ne hagyatkozzunk teljes mértékben az ügynökökre, nézzünk utána magunk, hogy milyen a környék, derítsük ki, hogy milyen ingatlanok mennyiért cseréltek ott gazdát a közelmúltban és ne felejtsünk el tárgyalni a jutalékról! Egy próbát megér...

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Hogyan add el 5 nap alatt jó áron a lakásod? - Itt a megoldás!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem