Female teacher is marking exam papers in classroom

Nesze neked többhetes szabi: a magyar tanárok többsége nyáron is melózik

2022. július 25. 09:31

A tanárok 80 százaléka pihenés helyett munkával tölti a nyarat. Az új kataszabályok miatt azonban sokaknak ugorhat a másod-, vagy harmadállása.

A tanárok 80 százaléka pihenés helyett munkával tölti a nyarat: másodállást vállalnak és táboroztatnak, hogy kiegészítsék a fizetésüket - derült ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felméréséből, amiről az RTL Híradó számolt be. 

Nagy Erzsébet PDSZ-ügyvivő arról beszélt: ebbe vélhetően beletartoznak azok is, akik ingyen vesznek részt nyári táborok szervezésében. Év közben is sokan vállalnak pluszmunkát, kiegészítsék a pedagógusi fizetésüket. Közülük sokaknak – például akik nyelvórákat tartanak cégeknél – ellehetetlenül ez a pénzkeresetük, mert kiesnek a katás vállalkozók köréből. Ezért a következő sztárjktárgyaláson a tanárok a szigorított kataszabályokról is egyeztetnének az oktatási államtitkárral.

Iskolakezdés 2022: itt a Pénzcentrum kutatása, válaszolj a legfontosabb kérdésekre!

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem