23 °C Budapest
Ezekbe a táborokba iratja idén nyáron a gyermekeit a magyar elit: röpködnek a százezres díjak

Ezekbe a táborokba iratja idén nyáron a gyermekeit a magyar elit: röpködnek a százezres díjak

2022. június 7. 09:46

A nyári táboroknak köztudottan borsos ára szokott lenni, főleg az igazán különlegeseknek. A tehetős szülők gyerekei idén megtanulhatnak programozni, profi teniszezők lehetnek, de akár kínaiul is tanulhatnak – írja az Eduline.

Nyáron sok nyelvi tábor indul, ráadásul nem csak gyereknek, hanem felnőtteknek is van lehetősége ilyen módon elsajátítani egy idegen nyelvet, például lehet spanyolul tanulni balatoni welnessezéssel összekötve. Az persze mindenhol más, hogy a nyelvórák mellett milyen foglalkozásokat kínálnak. Van például programozás, állatgondozás és túrázás is nyelvoktatás mellé, mindennek pedig meg is kérik az árát. Heti 70 és 200 ezer forint között kell fizetni ezekért a tábárokért, de ennél is mélyebben kell a zsebébe nyúlni annak, aki például Bécsben szeretne németül taníttatni a gyermekét. Vannak külön táborok azoknak a frissen érettségizett diákoknak, akik külföldön szeretnének tovább tanulni: itt gyakorolhatják előre az egyetemi feladatokat, hetente 140 ezer forintért.

Természetesen ugyanúgy vannak klasszikus napközis táborok is, ahol szintén lehet nyelvet tanulni. Van olyan nyelviskola, ahová már heti 32 ezer forintért lehet küldeni általános iskolásokat, viszont a legtöbb helyen 40–60 ezerrel forinttal kell számolni a szülőknek, ha szeretnék gyermeküknek biztosítani a nyári nyelvtanulás lehetőségét itthon. Aki pedig már jó angolból, az jelentkezhet olyan táborba, ahol a tanárok maguk anyanyelvi beszélők. Van egyébként olyan speciális tábor is, ahol a gyerekek magyarországi, de angol anyanyelvű családokhoz költözhetnek be, ennek ára hetente 160–180 ezer forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM