24 °C Budapest
Ezekbe a táborokba iratja idén nyáron a gyermekeit a magyar elit: röpködnek a százezres díjak

Ezekbe a táborokba iratja idén nyáron a gyermekeit a magyar elit: röpködnek a százezres díjak

2022. június 7. 09:46

A nyári táboroknak köztudottan borsos ára szokott lenni, főleg az igazán különlegeseknek. A tehetős szülők gyerekei idén megtanulhatnak programozni, profi teniszezők lehetnek, de akár kínaiul is tanulhatnak – írja az Eduline.

Nyáron sok nyelvi tábor indul, ráadásul nem csak gyereknek, hanem felnőtteknek is van lehetősége ilyen módon elsajátítani egy idegen nyelvet, például lehet spanyolul tanulni balatoni welnessezéssel összekötve. Az persze mindenhol más, hogy a nyelvórák mellett milyen foglalkozásokat kínálnak. Van például programozás, állatgondozás és túrázás is nyelvoktatás mellé, mindennek pedig meg is kérik az árát. Heti 70 és 200 ezer forint között kell fizetni ezekért a tábárokért, de ennél is mélyebben kell a zsebébe nyúlni annak, aki például Bécsben szeretne németül taníttatni a gyermekét. Vannak külön táborok azoknak a frissen érettségizett diákoknak, akik külföldön szeretnének tovább tanulni: itt gyakorolhatják előre az egyetemi feladatokat, hetente 140 ezer forintért.

Természetesen ugyanúgy vannak klasszikus napközis táborok is, ahol szintén lehet nyelvet tanulni. Van olyan nyelviskola, ahová már heti 32 ezer forintért lehet küldeni általános iskolásokat, viszont a legtöbb helyen 40–60 ezerrel forinttal kell számolni a szülőknek, ha szeretnék gyermeküknek biztosítani a nyári nyelvtanulás lehetőségét itthon. Aki pedig már jó angolból, az jelentkezhet olyan táborba, ahol a tanárok maguk anyanyelvi beszélők. Van egyébként olyan speciális tábor is, ahol a gyerekek magyarországi, de angol anyanyelvű családokhoz költözhetnek be, ennek ára hetente 160–180 ezer forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?