13 °C Budapest
Children together at modern school

Magyar Közlöny: mégsem törlik el teljesen a szóbeli érettségiket

2021. április 10. 14:02

Megjelent az idei érettségi menetéről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben. A rendelet szerint többségében tényleg eltörlik a szóbeli vizsgákat, akadnak ugyanakkor kivételek is.

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor még péntek reggel jelentette be, hogy a járványügyi veszélyhelyzet miatt az idei érettségin csak az írásbeli viszgákat tartják majd meg. Még a tegnapi nap folyamán meg is jelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben, amelyből kiderült, hogy nem mindegyik szóbeli vizsgát törlik el 2021-ben.

A rendelet ugyanis kimondja, azokban a tárgyakban, amelyek középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkeznek, meg kell szervezni a szóbeli vizsgákat is.

Akkor is szóbelit kell tartani, ha a vizsgázó az igazgató döntése alapján szóbeli vizsgával kiválthatja az írásbelit. Ez esetben a diák mentesül az írásbeli vagy a gyakorlati vizsga alól. Ugyancsak meg kell szervezni a szóbelit azoknak, akik emelt szintű szóbeli vizsgával nyelvvizsga értékű vizsgát szeretnének letenni, illetve azoknak, akik a középszintű írásbeli vizsgán 12 és 25 százalék között teljesítettek.

További részletek a Magyar Közlönyben - LETÖLTÉS ITT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?