Mid adult woman in a continuing education class at a community college or university in Japan

Hiába jelentkeztek rengetegen erre az egyetemi szakra: nem fog megoldódni a súlysos munkaerőhiány

2024. április 8. 09:01

Rengeteg szülő dönt úgy, hogy gyermeke érintettsége miatt végzi el a gyógypedagógiai képzést. 2944 első helyes jelentkező közül 2159-en levelező tagozaton jelölték meg a gyógypedagógus szakot az idei felvételiben.

2944 első helyes jelentkező közül 2159-en levelező tagozaton jelölték meg a gyógypedagógus szakot az idei felvételiben - írja az Eduline. nappali tagozatosokkal ellentétben a levelező tagozatosok nem minden nap járnak be az óráikra, hanem azokat tömbösítve, általában kéthetente egy vagy két munkanapon, vagy hétvégente tartják meg nekik.

 A levelező képzésre járók között számos olyan szülő is van, aki a saját gyereke vagy gyerekeik érintettsége miatt vállalták, hogy elvégzik a gyógypedagógia szakot. Belőlük pedig sok esetben sosem lesz a közoktatásban praktizáló gyógypedagógus, így az, hogy elvégzik a képzést, sajnos nem fog enyhíteni a súlyos pedagógushiányon - ezt Totyik Tamás pedagógusok Szakszervezetének elnöke fejtette ki a lapnak. 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm