2 °C Budapest
Detail of a door and locker

Orbán Viktor: nem nyitnak a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

2021. április 9. 07:52

Pénteken reggel  a szokásos időben megszólatl a Kossuth Rádió stúdiójából Orbán Viktor kormányfő. A miniszterelnök elmondta, április 19-án meglehet a 3,5 millió beoltott, és beszélt a középiskolákról is: azok május 10-ig zárva maradnak.

"Az a vírus ami most pusztít, a brit mutás, sokkal veszélyesebb. Megsemmisíteni csak vakcinával lehet" - kezdte a miniszterelnök. Ilyen háborús, félháborús állapotok emberemlékezet óta nem volt Magyarországon. 

Mikor jutunk el oda ahol a britek vannak? A kormány szakértői szerint akkor lesz béke, ha a vrust az oltásokkal sikerül legyőzni. Ehhez emberek kellenek. Jó hír, hogy 

tegnap a regisztráltak száma átlépte a 4 milliót

De ez még kevés, indul a kampány a regisztrációért. A 3 millió beoltottat hamarosan elérjük, a 4 millió is május elejére meglesz. Június elejére a 7 millió felnőtt is meglehet, de attól tart a miniszterelnök, nem lesz annyi regisztrált. Június 15-én lesz a foci EB, addigra mindenkit, aki regisztrált, be lehet oltani, így a védettségi kártyával az emberek részt tudjanak majd ezen venni. Már 90% felett jár a 65 év felettiek beoltási aránya. 

A miniszterelnök elmondta, április 19-án meglehet a 3,5 millió beoltott.

Az emberek példás magatartással tartották be a korlátozásokat, ezért köszönetet mondott Orbán Viktor. Arra a kérdésre, hogy lesz-e elég vakcina, 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Óriási logisztikai bravúrnak nevezte azt, ahogy meg vannak szervezve itthon az oltások, ami ey elképesztően bonyolult feladat.  A 16-18 évesek oltásával kapcsolatban elmondta, hogy még nem született döntés,

a középiskolákról azonban igen: nem nyitnak ki május 10-ig, és cska írásbeli érettségi lesz.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm