23 °C Budapest
Over the should view of young Asian woman checking financial data of her online bank account on smartphone. Making a budget plan for her expense. Business on the go concept.

Szelfis számlanyitás és 0 forintos havidíj? Így néznek ki a legnagyobb hazai bankok diákszámla ajánlatai

2024. április 15. 09:55

Az egyetemek indulása előtt sok diák számára fontos lépés a bankszámla nyitása. A legnagyobb hazai bankok versengő ajánlatokkal várják a fiatalokat, így érdemes alaposan áttekinteni ezeket még akkor is, ha már van számlájuk. A 18 éven aluliaknak szülői hozzájárulással is lehet bankszámlát nyitni, ami a szülők számára is lehetőséget ad a gyerekek pénzügyeinek nyomon követésére- összegezte az Eduline. 

Az egyetemekre való felkészülés részeként a diákoknak fel kell készülniük az önálló pénzügyi döntések meghozatalára. Mivel az egyetemek számos pénzügyi tranzakciót igényelnek, a bankszámla nélkülözhetetlen eszköz. A diákszámlák kínálata széles skálán mozog, de általában alacsonyabb számlavezetési díjakat és ingyenes készpénzfelvételt kínálnak.

Az online bankolás és az átlátható mobilalkalmazások szintén fontos szempontok a fiatalok számára, akik elsősorban telefonjukról intézik pénzügyeiket. A fiatalok számára különösen vonzó lehet a szelfis számlanyitás lehetősége is, ami egyszerűbbé teszi a banki ügyintézést és a mobilbankolást. Emellett érdemes figyelembe venni az ATM-ek elérhetőségét és a külföldi kártyahasználati díjakat is a számlaválasztás során.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem