23 °C Budapest
Szeged, Hungary - July 30, 2022: Stone Statue of Klebelsberg Historic Landmark at City Park With Cultivated Garden.

Több tankerületi vezető ellen folyik a nyomozás: visszaélés, sikkasztás, vesztegetés gyanúja merült fel

2024. április 15. 07:55

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon - írja a Népszava. Egy harmadik esetben, amelyben ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást idén január 18-án, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Múlt hét csütörtökön kiderült, hogy egy budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjével szemben is büntetőeljárás indult vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt. Az érintettet – aki több tízmillió forinthoz juthatott közbeszerzési eljárások manipulálásával, fiktív számlák kiállításával – őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását - írják.

A rendőrség nem közölte, melyik tankerületi központról van szó, de a Tanítanék Mozgalom pénteken a Belső-Pesti Tankerületi Központnál „Ne lopj!” feliratú táblákat ragasztott az épület ajtajára. A Tanítanék nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lapnak, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője érintett az újabb korrupciós ügyben. Bővebb tájékoztatás az ORFK-tól sem érkezett, a tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ (KK) pedig személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el, melyik tankerületi központról van szó, mivel minden központnak egy gazdasági vezetője van, a gyanúsított személye könnyen azonosítható lenne. Azt viszont közölték, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm