Young Asian businesswoman sitting on the bench in an urban park working outdoors, logging in to her laptop and holding smartphone on hand with a security key lock icon on the screen. Privacy protection, internet and mobile security concept

Súlyos ezrekkel húzza le a magyarokat a saját bankjuk: itt a számlatrükk, amivel elkerülheted

2021. december 8. 17:31

Ha te is azok közé tartozol, akik SMS értesítést kapnak a netbanki belépésekről, számlamozgásokról, vagy a kártyás vásárláskor, akkor rossz hírünk van. Ugyanis így jó eséllyel havi több száz, sőt több ezer forintot költesz csak erre, miközben ugyanezeket az értesítéseket több banknál már ingyenes push üzenetben is megkaphatnád. Ezzel pedig rengeteg pénzt tarthatsz meg, és akár teljesen ingyenes lesz a bankszámlád kezelése is.

Rengetegen nem számolunk utána, azonban a bankszámlák költsége számos tételből áll össze, ami miatt havi, vagy éves szinten fizetendő összeg változhat, és ez attól is függ, hogy ki intézi a pénzügyeinket. Az olyan rossz szokások, mint a túl sok készpénz, bankfióki utalások, sőt számlavezetési költségek is meglehetősen feltornázhatják a banki költségeinket.

Ide tartoznak a számlával kapcsolatos történésekről érkező SMS-ek is, hiszen ezek sem éppen olcsók, darabja 20-40 forint között van az egyes bankoknál, vagyis havi 50-100 értesítés bizony már önmagában 2-4 ezer forint kiadást jelent, ez az összeg nem túlzás, hiszen sokan a számlamozgásokról, a kártyahasználatról és a netbanki belépésekről is kérnek értesítést, ha pedig nincs még csak minimális összeghatár sem beállítva, hogy miről jöjjön üzenet, akkor bizony elszállhatnak a költségek.

Erre hívta fel a figyelmet a Bankmonitor,  bankszámla kalkulátoruk számításai szerint hagyományos SMS értesítések nélkül két olyan számlát is találtunk, ahol átlagos használat mellett az első két évben egyetlen fillért sem kellene fizetnünk, míg SMS-sel már nem akadt egyetlen ilyen sem. Ezek egyike a CIB ECO bankszámla (feltéve, hogy a Bankmonitoron keresztül igényli valaki), míg a másik az UniCredit Bank Partner Aktív Zéró számlája. Amennyiben azonban ragaszkodunk az SMS-hez, és nem elég a mobiltelefonra érkező push értesítés, akkor bizony fizetnünk kell érte.

Ha a bankodnak van mobilbank alkalmazása úgy elfelejtheted az ósdi SMS-eket. Az alkalmazás mellett pedig a banknak rendelkeznie kell push értesítési funkcióval, ami azonban már nem minden banknál érhető el. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem kell azonnal bankot váltanod, főleg ha elégedett vagy a szolgáltatásokkal, esetleg lakáshiteled kamatkedvezménye odaköt egy adott bankhoz. Érdemes ellenőrizni, hogy a bankod mobilbankja tud-e push üzeneteket küldeni. Ha a bankodnak van mobilbank alkalmazása úgy elfelejtheted az ósdi SMS-eket. Az alkalmazás mellett pedig a banknak rendelkeznie kell push értesítési funkcióval, ami azonban már nem minden banknál érhető el. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 30. 20:28
A világ legnézettebb párkapcsolati realityje, A Married at first sight magyar változata hamarosan a...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
Holdblog  |  2023. január 30. 12:21
A 2023-ra vonatkozó globális növekedési prognózisok szerint idén az elmúlt harminc év harmadik leggy...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?