Így spórolj nyáron, hiszti nélkül a gyerekeiden

Így spórolj nyáron, hiszti nélkül a gyerekeiden

2015. június 17. 17:34

Rengeteg szülőnek okoz fejtörést a 11 hetes nyári szünet alatt, hol helyezzék el a kicsiket, amíg ők dolgoznak? Ahol nincs nagyszülői, rokoni segítség, ott a tábor jöhet szóba. Idén már lovaglással egybekötött angol-magyar nyelvű kalandtábor, divattábor és paleo életmódtábor közül is választhatnak a családok.

Évről évre újabb és újabb tematikával hirdetnek a szervezők nyári táborokat. Míg tavaly a lovas táborok voltak a legnépszerűbbek és egyben a legdrágábbak is, idén tovább bővült a kínálat: a divatos tematikák között van 50 ezer forintért ott alvós paleo életmódtábor; 30 ezer forintért napközis divattábor, ahol a divattervezéssel, modellszakmával, sminkelési fortélyokkal ismerkedhetnek a lányok. A lovaglás is már több táborban kiegészítő programként van jelen, például idén hirdettek angol-magyar nyelvű kalandtábort lovaglással egybekötve 25 ezer forintért szintén napközis jelleggel.

KATTINTS! Extrém és luxustáborok: ide mehet idén a gyerek

KATT! Sok szülőt érint! Már csak néhány napig lehet jelentkezni

Mivel a táborok nem olcsók - a sima napközis tábor is 20 ezer forintnál kezdődik hetente - ha több hétre, esetleg több gyereknek kell megoldani az elhelyezését, bizony mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek. Hogy a lehető legjobb megoldás szülessen, amivel felnőtt és a kicsi is egyaránt elégedett, a K&H összegyűjtött néhány fontos szempontot, amit érdemes mérlegelni azoknak, akik már kiválasztották vagy most nézik a táborokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • 1. Éljünk a kedvezményekkel! - Ha egyszerre több gyereket íratunk be, vagy ugyanannál a szervezőnél több tábort is választunk, kedvezményt kapunk. Így érdemes a testvéreket, barátokat, rokon gyerekeket egy helyre vinni, esetleg ha ugyanaz a cég különböző tematikával szervez programokat, akkor többször visszatérni hozzájuk a nyáron.
  • 2. Számoljunk utána a programoknak, melyik milyen értékben kínálja a szolgáltatásait! - Ha már tábor, legyen minél színesebb, változatosabb a program. Van, ahol játszóházba, állatkertbe, hajókirándulásra, cirkuszba, lovagolni is viszik a gyerekeket. Ha több hasonló tematikájú és árfekvésű tábor közül szeretnénk választani, döntsünk amellett, ami több olyan külön programot kínál, amivel újabb ezreket tudunk megspórolni azáltal, hogy nem nekünk kell megvenni a belépőket. A táborszervezők ugyanis általában csoportkedvezményeket alkudnak ki ezekre az eseményekre.
  • 3. Kérdezzünk rá az étkezésre, extra utazási költségekre! - Ha már több tízezer forintot kiadunk, elvárhatjuk, hogy a tábor idején mindennel ellássák a gyereket. Tartalmazza a díj az utazási költségeket, a napi 4-5-szöri, bőséges étkezést, a programokat. Így nem szükséges zsebpénzt adni a gyereknek, mert mindent megkap a szervezőktől. Ha azonban menet közben kérnek buszjegyet vagy kiderül, hogy nem ízlik a kicsinek az étel, és ezért szendviccsel kell ellátnunk, az újabb ezresekkel növeli a költségeket.
  • 4. Hagyja otthon a gyerek a mobilt! - Bízzunk meg a szervezőkben, és ne akarjunk öt percenként rácsörögni csemeténkre, hogy jól van-e. Egyrészt ez őt is zavarni fogja, másrészt teljesen felesleges költségbe veri magát a család. Még az adatforgalmi díjakon is spórolunk, ha nem a telefonon játszik esténként a gyerek, hanem az új barátaival ül a tábortűznél.
  • 5. Zsebpénzt, csak keveset! - Elsősorban az egy-két hetes, ott alvós táboroknál merül fel a szülőkben, hogy zsebpénzt adjanak a gyereknek. Kérdezzünk rá, lesz-e fagyizás, ajándékvásárlási lehetőség a tábor ideje alatt, és csak a szervezők által javasolt összeget vigye a gyerek. Ha többet adunk, csak abban az esetben, ha a gyerek már tud mérlegelni, beosztja a pénzt, és nem az első nap az első strandcikk árusnál fogja azt elszórni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?