3 °C Budapest

Így spórolj nyáron, hiszti nélkül a gyerekeiden

2015. június 17. 17:34

Rengeteg szülőnek okoz fejtörést a 11 hetes nyári szünet alatt, hol helyezzék el a kicsiket, amíg ők dolgoznak? Ahol nincs nagyszülői, rokoni segítség, ott a tábor jöhet szóba. Idén már lovaglással egybekötött angol-magyar nyelvű kalandtábor, divattábor és paleo életmódtábor közül is választhatnak a családok.

Évről évre újabb és újabb tematikával hirdetnek a szervezők nyári táborokat. Míg tavaly a lovas táborok voltak a legnépszerűbbek és egyben a legdrágábbak is, idén tovább bővült a kínálat: a divatos tematikák között van 50 ezer forintért ott alvós paleo életmódtábor; 30 ezer forintért napközis divattábor, ahol a divattervezéssel, modellszakmával, sminkelési fortélyokkal ismerkedhetnek a lányok. A lovaglás is már több táborban kiegészítő programként van jelen, például idén hirdettek angol-magyar nyelvű kalandtábort lovaglással egybekötve 25 ezer forintért szintén napközis jelleggel.

KATTINTS! Extrém és luxustáborok: ide mehet idén a gyerek

KATT! Sok szülőt érint! Már csak néhány napig lehet jelentkezni

Mivel a táborok nem olcsók - a sima napközis tábor is 20 ezer forintnál kezdődik hetente - ha több hétre, esetleg több gyereknek kell megoldani az elhelyezését, bizony mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek. Hogy a lehető legjobb megoldás szülessen, amivel felnőtt és a kicsi is egyaránt elégedett, a K&H összegyűjtött néhány fontos szempontot, amit érdemes mérlegelni azoknak, akik már kiválasztották vagy most nézik a táborokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • 1. Éljünk a kedvezményekkel! - Ha egyszerre több gyereket íratunk be, vagy ugyanannál a szervezőnél több tábort is választunk, kedvezményt kapunk. Így érdemes a testvéreket, barátokat, rokon gyerekeket egy helyre vinni, esetleg ha ugyanaz a cég különböző tematikával szervez programokat, akkor többször visszatérni hozzájuk a nyáron.
  • 2. Számoljunk utána a programoknak, melyik milyen értékben kínálja a szolgáltatásait! - Ha már tábor, legyen minél színesebb, változatosabb a program. Van, ahol játszóházba, állatkertbe, hajókirándulásra, cirkuszba, lovagolni is viszik a gyerekeket. Ha több hasonló tematikájú és árfekvésű tábor közül szeretnénk választani, döntsünk amellett, ami több olyan külön programot kínál, amivel újabb ezreket tudunk megspórolni azáltal, hogy nem nekünk kell megvenni a belépőket. A táborszervezők ugyanis általában csoportkedvezményeket alkudnak ki ezekre az eseményekre.
  • 3. Kérdezzünk rá az étkezésre, extra utazási költségekre! - Ha már több tízezer forintot kiadunk, elvárhatjuk, hogy a tábor idején mindennel ellássák a gyereket. Tartalmazza a díj az utazási költségeket, a napi 4-5-szöri, bőséges étkezést, a programokat. Így nem szükséges zsebpénzt adni a gyereknek, mert mindent megkap a szervezőktől. Ha azonban menet közben kérnek buszjegyet vagy kiderül, hogy nem ízlik a kicsinek az étel, és ezért szendviccsel kell ellátnunk, az újabb ezresekkel növeli a költségeket.
  • 4. Hagyja otthon a gyerek a mobilt! - Bízzunk meg a szervezőkben, és ne akarjunk öt percenként rácsörögni csemeténkre, hogy jól van-e. Egyrészt ez őt is zavarni fogja, másrészt teljesen felesleges költségbe veri magát a család. Még az adatforgalmi díjakon is spórolunk, ha nem a telefonon játszik esténként a gyerek, hanem az új barátaival ül a tábortűznél.
  • 5. Zsebpénzt, csak keveset! - Elsősorban az egy-két hetes, ott alvós táboroknál merül fel a szülőkben, hogy zsebpénzt adjanak a gyereknek. Kérdezzünk rá, lesz-e fagyizás, ajándékvásárlási lehetőség a tábor ideje alatt, és csak a szervezők által javasolt összeget vigye a gyerek. Ha többet adunk, csak abban az esetben, ha a gyerek már tud mérlegelni, beosztja a pénzt, és nem az első nap az első strandcikk árusnál fogja azt elszórni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. november 28. 20:45
Borsot törnek a Fidesz-közeli médiaholding, a KESMA-hoz tartozó Mediaworks orra alá a 7 évvel ezelőt...
Kiszámoló  |  2023. november 28. 11:36
Kijött az Eustat 2022-es adata az egészségügyi költésekről az uniós országok GDP-jének százalékában....
MNB Intézet  |  2023. november 28. 10:05
A versenyben másodikként sorra kerülő versenyzőre mindig nagy nyomás nehezedik. Így van ez a gazdasá...
Bankmonitor  |  2023. november 28. 08:19
Életbiztosítási szerződés megkötésekor van jó pár kérdés, amire válaszolnod kell. Ezek egy része az...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem