30 °C Budapest

Hosszú távú biztonság adókedvezménnyel: jól startolt a Tartós Befektetési Számla!

2010. január 18. 14:32

Az OTP Bank országos fiókhálózatában január 18-ától érhető el a Tartós Befektetési Számla. Az új konstrukció, amely kamatadó-mentes megtakarítási lehetőséget teremt mind a bankbetéteket, mind az értékpapírokat előnyben részesítők számára, már az indulás napján jelentős érdeklődést váltott ki az ügyfelek körében.

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) legfőbb előnye, hogy az azon elhelyezett megtakarítások teljes kamat-, árfolyamnyereség- és osztalékadó mentességet élveznek a számla megnyitását követő 5. naptári év utolsó napjáig történő megtartása esetén. A 3. év utáni megszüntetés esetén is jelentős adókedvezményben részesülnek az ügyfelek: ebben az esetben az adó a felére csökken, azaz 20 százalék helyett csak 10 százalékot kell majd fizetni a tartós befektetési számlán keletkezett tőkejövedelmek után.

A Tartós Befektetési Betétszámlán forintbetétek, a Tartós Befektetési Értékpapírszámlán pedig tetszőleges, forintban kibocsátott értékpapírok helyezhetők el.

A bank azon ügyfelei, akik a hagyományos lekötési módozatokat részesítik előnyben, a Tartós Befektetési Betétszámlájukon kedvező hozamot realizálhatnak. Annak az ügyféligénynek szem előtt tartásával, hogy a hosszú távú megtakarítás mellett a rövid távú, aktuálisan legmagasabb betéti kamatokkal is élni tudjanak a számlatulajdonosok, az OTP Bank a mindenkori akciós betéteinek nagy részét a Tartós Befektetési Betétszámlán is elérhetővé teszi. Az OTP Bank fiókjaiban emellett hamarosan hosszabb távú, 12 hónapos betéti konstrukciók is elérhetőek lesznek. A szofisztikáltabb lekötési lehetőségek iránt érdeklődő ügyfelek számára a Profit Betétekhez hasonló strukturált betéteket indít hamarosan a hitelintézet - melyek kamata egy garantált fix és egy a háttér struktúra teljesítményétől függő változó részből tevődik össze.

A Tartós Befektetési Értékpapírszámlán minden meglévő, forintban kibocsátott értékpapír (kötvény, részvény, befektetési alap és egyéb strukturált termék) elérhető, valamint az ügyfelek a futamidő során bármikor változtathatnak portfoliójuk összetételén. Mindezekkel az OTP Bank lehetőséget nyújt ügyfeleinek, hogy befektetési igényeiknek leginkább megfelelő megtakarítási formák közül választhassanak, és a piaci várakozások függvényében rugalmasan átcsoportosíthassák a különböző kockázatú értékpapírokat a számla teljes futamideje alatt. Az OTP Bank ingyenes prémium vagyontervezési szolgáltatásával az ügyfelek befektetési szakértők segítségével állíthatják össze megtakarítási portfoliójukat a Tartós Befektetési Számlájukon is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tartós Befektetési Értékpapírszámla várhatóan a magasabb kockázatú befektetéseket is élénkíti majd. A hosszú távú megtakarítási lehetőséget biztosító Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) esetén is tapasztalható, hogy az ügyfelek nagyobb arányban helyeznek el rajta akár direkt részvény befektetést vagy más részvénypiacokba fektető termékeket - elsősorban garantált alapokat.

A Tartós Befektetési Számla mellett Nyugdíj-előtakarékossági számlát továbbra is változatlan feltételekkel lehet nyitni. Az ügyfelek körében sikeres Nyugdíj-előtakarékossági számlából (NYESZ) 2009 végén már több mint 36 000 darabot kezelt az OTP Bank. Tekintettel arra, hogy a NYESZ-nek és a TBSZ-nek megvannak a sajátos előnyei, ezért a két termék számlakonstrukció hosszú távon várhatóan nem alternatívája, hanem kiegészítője lesz egymásnak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 16. 14:44
Idén már hatodik alkalommal díjazzák a közösségi média legnagyobb hazai sztárjait a JOY Social Media...
KonyhaKontrolling  |  2022. augusztus 15. 08:35
Az elmúlt hetekben több olyan változással kellett szembenéznünk, amelyek érthet módon szorongást, ak...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 15. 07:27
A bankszámla már a mindennapok részévé vált, ahogy az is, hogy a szolgáltatásért havonta kisebb, nag...
Holdblog  |  2022. augusztus 15. 06:02
Milyen lehetséget láttok a megújulóenergia-szektorban, ahova az Európai Unió most nagyon sok pénzt i...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?