Sört mindenkinek, hogy kilábaljunk a válságból!

2009. március 2. 12:30

Elképesztő ötletbörzét szült Barack Obama bejelentett gazdaságélénkítő terve. A frissen megválasztott elnök ugyanis felkérte a lakosságot, a pénz elosztását illetően ossza meg ötleteit a kormányzattal a www.recovery.gov oldalon, ennek hatására pedig alig egy héten belül tucatnyi állam nyitott saját, önálló website-ot az ötletek fogadására.

Ohioban például alig egy hét alatt 11 373 ötlet érkezett a 787 milliárd dolláros segélycsomag felhasználásával kapcsolatban. Illinoisban 1 200, Wisconsinban 1 700 ötlet értékezett alig néhány nap alatt.

A megoldások egy része Roosevelt New Deal-programjára hajaz, ezek szerint utak és hidak építésével lehetne a leginkább felpörgetni a gazdaságot, hiszen ezek az állami beruházások egyrészt munkát adnak az embereknek, másrészt fejlesztik az infrastruktúrát. Mások szerint a legegyszerűbb az lenne, ha adó-visszatérítés, vagy egyszeri juttatás formájában közvetlenül a nép körében osztanák szét a pénzt. A sok általános ötlet közt azonban akadt egy-két meglepő is.

Egy virginiai ötlet szerint a legegyszerűbb az lenne, ha az állam minden egyes felnőtt lakosa kapna egy hatos csomag sört: ez jót tenne a morálnak és a kiskereskedelemnek is. Egy másik ötlet szerint minden mozgássérültnek 2 500 dollárt kellene juttatni, hogy akadálymentesíthesse fürdőszobáját: a lépés nem csak az alanyoknak, de a helyi építőipari vállalkozásoknak is jót tenne.

Egy missouri ötlet szerint gyors vízijáratot kellene látesíteni a folyón St Louis és Kansas City között, ahelyett, hogy az Interstate 70-est egy újabb sávval bővítenék ki; de olyan pályázó is akadt, aki gyorsabb és zöldebb autót szeretett volna a régi csotrogány helyett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legtöbb ötlet meglepő módon tényleg segítő szándékról tanúskodott, ám az biztos, hogy az ötletbörze megvalósításához már most sokkal többre lenne szükség, mint amennyit a kormányzat biztosítani tud.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Bankmonitor  |  2023. február 6. 17:35
Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a...
Holdblog  |  2023. február 6. 12:45
Mielőtt azt hinnénk, hogy túl vagyunk az infláció nehezén, érdemes egy pillantást vetni az alábbi áb...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?