19 °C Budapest

Lökést kaphat a hazai műkincspiac - újjáépíti gyűjteményét a K&H Bank

Pénzcentrum
2008. szeptember 9. 12:50

A hazai vállalatok közül többen is rendelkeznek hatalmas értékű műkincsgyűjteménnyel, de a K&H Bank lesz az első, amelyik újjáépíti azt, így 100 milliós értékű műkincs cserélhet gazdát októberben a piacon - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A számos mesterművet számláló anyagtól azért válik meg a pénzintézet, mert szakérői vélemények szerint hiányzik a szakmai koncepció, így az nem tekinthető gyűjteménynek. Éppen ezért az aukcióból befolyt árbevételt a bank arculatának és értékeinek megfelelő, valódi gyűjtemény építésére fordítják - mondta el Marko Voljc,a K&H Csoport vezérigazgatója.

Az értékesítésben a Kieselbach Galéria és Aukciósház, a hazai műkincspiac egyik legnagyobb szereplője vesz részt partnerként, az árverésre pedig október 17-én kerül sor.

Ez igen nagy esménynek számíthat majd az aukcióspiacon, miután olyan művek kerülnek árverésre, mint Mednyánszky László: Alkonyi táj című festménye, ami akár több tíz milliós leütést is hozhat, és tilos az országból kivinni, vagy a szintén kiviteli tilalom alá tartozó Szőnyi István: Dunakanyar Zebegénynél című olaj-vászon képe, ami szintén 10 millió feletti értéket képvisel. Aba-Novák Vilmos: Pihenők című képéért, amit eddig a debreceni MODEMben nézhettek meg az érdeklődők, szintúgy 10 millió feletti leütési ár is elképzelhető.

Az összesen mintegy 180 darabból álló, értékesítésre váró gyűjteménytől több mint 100 millió forintos bevételt remél a K&H Bank, amihez Kieselbach Tamás hozzátette, rendkívül csábító értéket képvisel a műgyűjtők körében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A befolyt összegből a bank új gyűjteményt kíván összeállítani, amihez már egy szakértői grémiumot is segítségül hívnak. A bank három évvel ezelőtti arculatváltásához igazodva, amikor is áttértek egy fiatalos, dinamikus bank image-ére, az új képek megvásárlásakor is igyekeznek majd kortárs magyar alkotók műveiből válogatni, hogy ezáltal itthon és Európában is megismertessék a magyar művészetet.

Egy hétig, szeptember 10-15. között bárki megnézheti a képeket a VAM Desing Centerben, ezek után az októberi és a decemberi árverésen találkozhatnak a műgyűjtők a képekkel.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. március 22. 12:17
A napokban megjelent kormányrendelet tervezet alapján módosulhat az otthonfelújítási támogatás. Egye...
Holdblog  |  2023. március 22. 12:11
Érdemes áttekinteni, hogy egyes szereplők, szerepkörök, társadalmi és foglalkozási csoportok esetén...
MEDIA1  |  2023. március 22. 11:38
Mától elérhető az RTL streamingszolgáltatásának előfizetői számára a 2022-ben Oscar-díjra jelölt dok...
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?