29 °C Budapest

Lökést kaphat a hazai műkincspiac - újjáépíti gyűjteményét a K&H Bank

Pénzcentrum
2008. szeptember 9. 12:50

A hazai vállalatok közül többen is rendelkeznek hatalmas értékű műkincsgyűjteménnyel, de a K&H Bank lesz az első, amelyik újjáépíti azt, így 100 milliós értékű műkincs cserélhet gazdát októberben a piacon - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A számos mesterművet számláló anyagtól azért válik meg a pénzintézet, mert szakérői vélemények szerint hiányzik a szakmai koncepció, így az nem tekinthető gyűjteménynek. Éppen ezért az aukcióból befolyt árbevételt a bank arculatának és értékeinek megfelelő, valódi gyűjtemény építésére fordítják - mondta el Marko Voljc,a K&H Csoport vezérigazgatója.

Az értékesítésben a Kieselbach Galéria és Aukciósház, a hazai műkincspiac egyik legnagyobb szereplője vesz részt partnerként, az árverésre pedig október 17-én kerül sor.

Ez igen nagy esménynek számíthat majd az aukcióspiacon, miután olyan művek kerülnek árverésre, mint Mednyánszky László: Alkonyi táj című festménye, ami akár több tíz milliós leütést is hozhat, és tilos az országból kivinni, vagy a szintén kiviteli tilalom alá tartozó Szőnyi István: Dunakanyar Zebegénynél című olaj-vászon képe, ami szintén 10 millió feletti értéket képvisel. Aba-Novák Vilmos: Pihenők című képéért, amit eddig a debreceni MODEMben nézhettek meg az érdeklődők, szintúgy 10 millió feletti leütési ár is elképzelhető.

Az összesen mintegy 180 darabból álló, értékesítésre váró gyűjteménytől több mint 100 millió forintos bevételt remél a K&H Bank, amihez Kieselbach Tamás hozzátette, rendkívül csábító értéket képvisel a műgyűjtők körében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A befolyt összegből a bank új gyűjteményt kíván összeállítani, amihez már egy szakértői grémiumot is segítségül hívnak. A bank három évvel ezelőtti arculatváltásához igazodva, amikor is áttértek egy fiatalos, dinamikus bank image-ére, az új képek megvásárlásakor is igyekeznek majd kortárs magyar alkotók műveiből válogatni, hogy ezáltal itthon és Európában is megismertessék a magyar művészetet.

Egy hétig, szeptember 10-15. között bárki megnézheti a képeket a VAM Desing Centerben, ezek után az októberi és a decemberi árverésen találkozhatnak a műgyűjtők a képekkel.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 19. 18:49
A The Wall Street Journal (WSJ) tudósítója most olyan szigorított fegyházba kerül, amilyenben Aleksz...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Bankmonitor  |  2024. július 19. 10:32
Sajnos ez nem azt jelenti, hogy az infláiciókövető állampapír kamata növekedne, hanem a 2029/N BMÁP...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem