Tovább lassul az amerikai gazdaság

Pénzcentrum
2006. november 29. 15:12

Az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben 2,2%-kal bővült, az első és második negyedévben még 5,6 és 2,6%-kal nőtt az amerikai gazdaság. A dollár az euróval szemben az elmúlt napokban átlépte a 1,30-as szintet, az amerikai fizetőeszközt az euróval szemben 1,32 felett is jegyezték. Utoljára 2005. márciusban jegyezték ilyen gyenge szinteken a dollárt. A dollár egységesen a legfontosabb devizákkal szemben gyengült.  

A MoneyMoon elemzői szerint, a FED már korábban dönthet a kamatcsökkentés mellett, ez tovább gyengítheti az amerikai fizetőeszközt. A csökkenő kamatkülönbség tükrében középtávon az euró a dollárral szemben tovább erősödhet!

 

Az amerikai gazdaság legnagyobb kihívása a folyó fizetési mérleg hiány, valamint a külkereskedelmi hiány; a kereskedelmi egyenleg lehet a kulcs a dollár gyengüléséhez. A dollár az euróval szemben tartósan 1,30 felett látjuk! Vélhetően a korábbi kamatemelések csak most fejtik ki teljesen hatásukat (késleltetett átgyűrűzés 3-18 hónap!). A következő kamatdöntő üléseken kiváró állásponton lehet a FED. Következő FED kamatdöntés december 12-én! Stratégiánk az Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevélben!

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?