7 °C Budapest
Sad adult man use mobile smartphone typing browsing, loses becoming surprised sudden lottery results, bad news, loss, problems. Guy at home in living room on sofa. Modern technologies for people

Itt vannak a legviccesebb álláshirdetések: ezt vajon hogy gondolják a cégek?

2023. április 28. 18:32

Naponta több száz álláshirdetés jelenik meg online. A tipikus „takarító”, vagy „ügyvéd” állások mellett azonban bőven akadnak olyan megnevezések is, amelyek a sokat látott hirdetéskezelőket is meglepik. Jelenleg például fehérnemű tanácsadónak, kyburzos kézbesítőnek, oldatkészítőnek, vagy akár hőformázónak is elmehetünk.

Csak a Profession.hu felületén jelenleg közel 18 ezer pozícióba keresnek új munkatársat a cégek, ám elsőre talán nem mindenhol egyértelmű, mi is lenne éppen a feladat. A legkézenfekvőbb esetekben onnan erednek a különleges elnevezések, hogy egy speciális szakmán belül kell egy jól behatárolt munkakört ellátni. Ilyen például az állomásgazda is, ami azt az erősáramú technikust jelöli, aki az elektromos hálózat egyes alegységeinek karbantartását és fejlesztését végzi. Hasonló a bányászmérési szakértő, az oldatkészítő és a Time Critical Air Freight Operator is, ahol a szokatlan név egyedi tudást igényel.

Izgalmas nevek az agráriumban

A mezőgazdaság területén ezzel szemben akár mindenféle háttértudás nélkül is jelentkezhetünk a legfurcsább elnevezésű pozíciókba. Rovartenyésztőként például a Magyarországon úttörő rovaripari takarmányozás területére léphetünk be, fekete katonalegyeket gondozva, etetve és „szüretelve”. Az állás sokak fantáziáját megmozgatta, eddig 2500-an nézték meg a pontos kiírást. Szalmás gyalogosként egy fokkal tradicionálisabb fehérjeforrásért, szarvasmarhákért felelhetünk. A vadak elejtése a hivatásos vadász feladata. Hiába kell ehhez legalább középfokú végzettség és érvényes fegyvertartási engedély, mégis eddig dupla annyian tartották izgalmasnak a hirdetést, mint az elejtett vad alternatív feldolgozását jelentő, szinte bárki által megpályázható preparátor pozíciót.

Speciális eszközök, fura elnevezésekkel

A Kyburzos kézbesítő elnevezés valódi talánya maga az eszköz, amivel a postai dolgozó kiszállítja a küldeményeket. A Kyburz a háromkerekű, részben fedett, elektromos meghajítású motor, amit leginkább külterületeken használnak. A hőformázó szakképesítés nélkül készíthet gumitömlőket, míg a Levegőbontó üzem gépi irányítónál már elvárják ezt az ipari- élelmiszeripari- orvosi és laborgázok palackozásához.

Saját kategóriában versenyez a fehérnemű tanácsadó, amely elnevezésben meglepően sokan érezhetjük otthonosan magunkat, valójában azonban egy eladói állást takar. Az oldal szakértői azt javasolják a hirdetőknek, hogy amennyiben nem speciális munkakörről van szó, akkor inkább maradjanak a hagyományosabb elnevezéseknél, így a kulcsszavas kereséseknél is megtalálják majd őket az álláskeresők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A jó álláshirdetés egyik legfontosabb eleme, hogy a meghirdetett pozíció megnevezése és leírása egyértelmű és jól érthető legyen a potenciális jelentkezőknek. Csak a mi felületünkön közel 18 ezer állás között kell megtalálnia az álláskeresőknek a számukra leginkább megfelelőt, így a tartalom minősége kiemelt jelentőséggel bír a kereslet és kínálat egymásra találásában. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ezen a területen is támpontokat és iránymutatást adjunk velünk együttműködő cégeknek, ami olykor az extra kreativitást igényel

- mondta Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm