Businessman leaving the revolving door of the office building

Nincs teljesen veszve a rugalmas munkaidő: ha profi vagy, így még kialkudhatod

2021. augusztus 22. 13:00

Bár már a nagyobb cégek többsége eldöntötte, hogy hibrid felállásban fog dolgozni a járvány után, sok dolgozónak még így is kényelmetlen jelezni azt, hogy melyik napokon szeretne az irodában lenni. Mivel a hibrid munkaidő egyik alapja, hogy magát a dolgozót is bevonják a döntésbe, így most nekik is véleményt kell formálniuk. Egy dolog biztos: a hosszú távmunka után szinte mindenki rugalmasan folytatná tovább a munkavégzést.

Több cég a vezetőségre, és a dolgozóira hagyja a hibrid munka tervének kidolgozását. Ezáltal maguk a dolgozók dönthetnek arról, hogy melyik napokon lennének az irodában, és mely napokon folytatódna a munka otthonról. Bár most mindenki véleménye számít, sokaknak még így is kényelmetlen felszólalni. Erről írt a CNN business, ahol több témához kapcsolódó szakértőt is megkérdeztek.

A rugalmasság olyan dolog, amit tényleg megéri kialkudni- mondta Vanessa Bohns, a Cornell Egyetem szervezeti kultúra és viselkedéstudományi karának professzora. Hozzátette, hogy valószínűleg csak a mi fejünkben tűnik ez olyan hatalmas dolognak, azonban érdemes ezen a kényelmetlenségen átgördülni, és beszélni a rugalmas munkaidőről, mert hosszú távon nagyon megéri.

Így tudsz eredményesen kommunikálni a főnökkel!

Bohns több tippet ad arra, hogy hogyan tudjuk hatékonyan megbeszélni a főnökünkkel azt, ha több rugalmasságra van szükségünk. Ő három pontot emelt ki, amely fontos lehet a sikeres kommunikációban.

Minden cég más, és minden cégnek más a fontos. Van, akiknek a produktivitás a legfontosabb, van, akinek a munka és magánélet egyensúlya.

Ismerjük fel, hogy a munkáltatónk számára mi a fontos, és ezt foglaljuk bele, amikor hivatkozunk arra, hogy miért van szükségünk több rugalmasságra. Például, ha a cég számára fontos a produktivitás, emeljük ki, hogy korábban már bizonyítottuk, hogy rugalmasabb felállásban jobban tudunk dolgozni

- javasolta Bohn.

Kiemelte, az is fontos, hogy legyünk egyenesek azzal, hogy mit szeretnénk kérni, ezzel elkerülve a félreértéseket.

Debra Wheatman, író és a Career done Write létrehozója kiemelte annak fontosságát, hogy tisztán, egyenesen közöljük igényeinket, külön figyelmet fordítva arra, hogy mi az, amit kérünk, és mit szeretnénk ezzel elérni.

Ez mellett felajánlhatjuk a próbaidőt is, ezzel is kicsit finomítva magán a kérésen. A próbaidő alatt pedig mindenki megfigyelheti, hogy működik az ötlet, vagy sem. Jobb nyitottnak maradni, és a próbaidő remek lehetőség arra, hogy maga a dolgozó bizonyíthassa azt, hogy működik a rugalmasság

-mondta Debra Wheatman.

Ami még sokat számít egy ilyen beszélgetésnél az az, hogy magát a kérést személyesen közöljük, vagy legalább törekedjünk rá, mivel nagyobb esély van arra, hogy megkapjuk, amit szeretnénk, ha élőben kérjük. Amíg még tart a járvány, nem biztos, hogy erre van lehetőség, ebben az esetben a legjobb videóhívást kezdeményezni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A beszélgetés során legyünk felkészültek, hiszen a főnöknek is lehetnek kétségei az új munkarend felől. Az, ha példákkal válaszolunk, mindig jó referencia a főnök szemében is, így legyünk a beszélgetés alatt felkészültek.

Amennyiben rugalmas munkaidőről szóló terveidnek útjában állt a főnököd nemleges válasza, ne keseredj el.

Gondolj erre úgy, mint egy folyamatra. Maradj nyitott, és törekedj arra, hogy a későbbiekben ezt újratárgyalhassátok.

- írta Bohn.

Mi szeretjük a távmunkát?

Hazánkban jól bevált a távmunka, ezt mutatja a Comnica kutatása is, amelyről Pápai Bernadett, a Comnica HR-vezetői posztját is betöltő szakértő nyilatkozott. Hazánkban már új kormányrendelet is született a hibrid munkavégzésről, annak ellenére, hogy magát a távmunkát vegyesen fogadták a dolgozók.

Sokaknak annyira bevált a home office, hogy a legszívesebben többé be sem mennének az irodába, hiszen hatékonyabban tudnak dolgozni, és az utazási időt is megspórolják. Másoknak viszont végképp elegük lett abból, hogy az otthonuk a munkahelyük is. Mindkét nézőpont érthető, így a legtöbb cég valószínűleg a hibrid felállás mellett dönt

– mondta Pápai Bernadett.

A személyes találkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy egyben tartsuk egy szervezet szociális hálóját. Célszerű a bejárós napokat úgy szervezni, hogy a személyes jelenlétet igénylő meetingek, csapatépítők, közösségi élmények a rögzített bejárós napokon legyenek. Ahhoz, hogy a hibrid rendszer jól működjön, szükség van a bizalomra valamint a munka menetének folyamatos finomhangolására is.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05