13 °C Budapest
600 ezres fizu, diploma sem kell: így viszik külföldre a magyar családokat

600 ezres fizu, diploma sem kell: így viszik külföldre a magyar családokat

2019. február 24. 17:30

zek a voltak 2019 8. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, illetve a képes ajánlókra.


Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell

Rengeteg magyar dolgozik külföldön, számuk továbbra sem csökken. Nem is csoda, hiszen a nyugati bérekkel a magyar munkaadók még mindig nem tudnak versenyre kelni. Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza: ma már azonban az sem akadály, hiszen a munkaközvetítők ma már páros állásajánlatokkal várják a hezitálókat. Összegyűjtöttük a legjobban fizető külföldi lehetőségeket.

Itt a szigorítás: közel egymillió magyart máris kizártak az Orbán-programból

A kormány legutóbbi állítása szerint nem lesz jövedelemhez kötött a kamatmentes hitel, az egyedüli feltétel az lesz, hogy az illető ne szerepeljen a KHR listán. Elsőre evidensnek tűnhet, hogy ez egy alapvető kritérium, nem is gondolnánk viszont, hogy milyen sokan szerepelnek az adósok feketelistáján. Ennek jártunk most utána, és azt is elmagyaráztuk, hogy is működik a KHR-rendszer.

Jönnek a gigabírságok: ráfázhat, akinek kertes háza, hobbitelke van

Egyre többen kezdenek neki kerti munkáknak, ez azonban sokan felelőtlenül teszik. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, mivel ezekben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Éppen ezért nem árt azonban tisztában lenni az új tűzvédelmi szabályokkal; az előírás szerint ugyanis már tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Aki pedig a szabályt megszegi, nagyon komoly bírságra is számíthat.

Ingyen van, mégsem kell a magyaroknak: pedig az egészségük múlik rajta

Anyagilag megterhelő a magyarok 40 százalékának, hogy fogászatra menjen. Hiába az ingyenes kezelések, ezekre se nagyon mennek el, és a magyar gyerekek fogai az egyik legrosszabbak az EU-ban.

Akciók nélkül spórolhatsz több ezer forintot a napi bevásárlásnál: működik a trükk

Egy 10 különböző termékből álló képzeletbeli élelmiszerlistán majd 3 000 ezer forintot lehet spórolni akkor, ha az adott áruház sajátmárkás termeiket választjuk az ismert gyártói márkák helyett. Érdemes tehát jól megfontolni, ki, milyen terméket emel le a boltok polcairól, hiszen egy gyártói márkás árucikk akár több mint kétszer annyiba is kerülhet, mint egy sajátmárkás. Ez pedig óriási ráfordításbeli különbséget jelenthet hosszú távon.

Régi Legók, amikkel rommá keresheted magad: 1,5 milliót is érhet ez a darab

Ez az elsősorban gyerekeket célzó építőjáték, amiről felnőttként már csak sok szép (és fájdalmas) gyerekkori emlék jut eszünkbe, mára magas hozamú hosszútávú befektetéssé is vált. Nem viccelünk: ha okosan vásárolunk be a készletekből, évek múlva sok pénz ütheti a markunkat. De hogyan lehetséges mindez?

Válaszút előtt a magyar melósok: bevállalják ezt, vagy mennek a levesbe

Nem csak Magyarország, de az egész régió súlyos munkaerőhiánnyal küzd: több százezer dolgos kéz hiányzik az öreg kontinensről. A Központi Statisztikai Hivatal itthon 80 ezerre teszi a betöltetlen álláshelyek számát, ez azonban csak óvatos becslésnek bizonyult: a Portfolio kalkulációja szerint 280-290 ezer képzett dolgozóra lehet szükség. Egy friss statisztika szerint a meghirdetett álláshelyek jelentős részét nem tudják zökkenőmentesen betölteni a munkaadók.

Itt a legális hiteltrükk: működik, havi 20 ezret is foghatsz a törlesztőn

Számtalan felhasználási lehetősége van annak, aki jogosult a kormány 10 millió forintos kamatmentes hitelének felvételére. Nem csak azoknak nagy lehetőség, akik hitelfelvételnek gondolkodnak, de azoknak is, akik meglévő hitelükbe kívánnak betörleszteni. Ha azonban valaki most gondolkodik hitelfelvételen, annak is érdemes egy részét kamatmentes hitel formájában felvenni, amikor erre már lesz lehetőség. Mi most kiszámoltuk, hogy mennyit spórolhat az, aki hitelének egy részét az állami hitel formájában veszi fel.

Durva lehúzás: ezért ér 100 ezer forint csak 90 ezret a bankokban

Mi történik akkor, ha nagy mennyiségű aprót szeretnénk papírpénzre váltani? Az első gondolatunk a Posta lehet, ott azonban díjhoz kötött a címletváltás. Hasonlóan igaz ez a bankokra is. A különböző pénzintézetek eltérő díjszabásokkal dolgoznak, mint ahogy az ingyen átváltható érmék mennyisége is változó. Jó ötlet lehet a bankszámlára történő befizetés - az sincs azonban ingyen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Brutálisan megdrágultak a zöldségek: van, ami háromszor annyiba kerül, mint tavaly

Folyamatosan emelkedik a zöldségek ára, van, ahol egy kiló petrezselyemgyökér már 1500 forintba kerül, ami az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai alapján tavalyi ár háromszorosa. Májusra stabilizálódhatnak az árak.

Tovább duzzad az élelmiszerbortány: újabb bizonyíték a kettős minőségre

Nem csak Európát osztja meg az élelmiszerek kettős minősége miatti feszültség, hanem az angolszász világot is. Kiderült ugyanis, hogy teljesen más összetevőket tartalmaz ugyanazon az  angol és amerikai ketchup.

Kamatháború dúl a bankokban: tízezreket bukhatsz, ha nem figyelsz

Hamarosan vége az alacsony kamatok korának - olvassuk gyakran. Ha csak az MNB adatait nézzük, akkor már meg is álltak. Most azonban arra vagyunk kíváncsiak, hogy az egyes bankok ajánlatai mennyit változtak tavaly év végéhez képest. Azt mondhatjuk, hogy rendszerszintű változásról nem beszélhetünk, egy-egy bank esetén azonban jelentős változásokat láthatunk.

Elektromos autózás? Egy fenét, ebben sem a magyarok váltják meg a világot

2017-ben Magyarországon 6,81 százalék volt a közlekedésben használt megújuló energiaforrásokból származó energia aránya. Ez több mint 3 százalkkal marad el egyelőre a 2020-ra tervként kitűzött 10 százaléktól. És bár a régióban nem állunk rosszul, nehéz lesz teljesíteni a célkitűzést, főleg ha azt vesszük, hogy 2012-2017 között csupán 0,9 százalékkal sikerült növelnünk a megújuló energiaforrásokból származó energia arányát. Mindebből ráadásul parányi részt szakított ki a közúti közlekedés.

Leesik az állad: ennyit keres egy fiatal magyar lány hostessként Budapesten

Ma már a hagyományosnak számító diákmunkákkal is jó lehet keresni: akár 240-250 ezer forint is összejöhet azoknak, akik bírnak állni és nem fáradnak bele az egész napos mosolygásba. A hostesskedés a látszat ellenére nem egyszerű feladat, de nem fizet rosszul.

Autóval jársz? Megdöbbentő, mennyi pénzt spórolhatsz, ha jó a guminyomás

Sokan nem is foglalkoznak vele, ha egy kicsit laposabbnak tűnik az autó gumija, pedig hosszabb távon súlyos ezrekkel drágítja meg a dolog a közlekedést. Emellett a kerék is veszít élettartamából, szóval az is előbb mehet a kukába.

Húzós: ennyiért árulja luxuslakásait a magyar válogatott focista

A foci utáni életre is gondol Tőzsér Dániel, aki komoly vállalkozásba kezdett: társasházakat épít. A garzonoktól kezdve a luxus penthouse-ig mindent árulnak, a határ pedig a csillagos ég. A korábbi válogatott focista arról beszélt hogy nem szól bele a melósok munkájába, ő inkább a kapcsolattartással foglalkozik és a tőkét adja a vállalkozásba. Korábbi csapattársai is ingatlanban utaznak: Torghelle és Juhász a belvárosi lakásokat vette célba.

Kifakadt a lottómilliárdos: Bárcsak széttéptem volna azt az átkozott szelvényt!

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy csapásra gazdag lesz és mindent megvehet magának és családjának, amire csak vágynak. Egyvalakinek ez ma sikerülhet, hiszen az Ötöslottón 2,722 milliárd forint a főnyeremény. Ám a tapasztalat azt mutatja, hogy ha ennyi pénz kerül egy kézbe, ott várhatóan előbb-utóbb tragédia követi a nagy szerencsét. Ezt elkerülendő, érdemes már jó előre kitalálni, hogyan fogjuk okosan befektetni a nyereményt.

{{KAPCSOLODO:1075143}}

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
perfekt  |  2022.09.21 07:20
A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha az adós határidőn belül a bíróságn...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
hrdoktor  |  2022.09.19 04:45
Bármilyen meglepő, de élete során az emberek 70-80 százaléka átesik ezen aranyérbetegségen legalább...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?