14 °C Budapest

600 ezres fizu, diploma sem kell: így viszik külföldre a magyar családokat

2019. február 24. 17:30

zek a voltak 2019 8. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, illetve a képes ajánlókra.


Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell

Rengeteg magyar dolgozik külföldön, számuk továbbra sem csökken. Nem is csoda, hiszen a nyugati bérekkel a magyar munkaadók még mindig nem tudnak versenyre kelni. Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza: ma már azonban az sem akadály, hiszen a munkaközvetítők ma már páros állásajánlatokkal várják a hezitálókat. Összegyűjtöttük a legjobban fizető külföldi lehetőségeket.

Itt a szigorítás: közel egymillió magyart máris kizártak az Orbán-programból

A kormány legutóbbi állítása szerint nem lesz jövedelemhez kötött a kamatmentes hitel, az egyedüli feltétel az lesz, hogy az illető ne szerepeljen a KHR listán. Elsőre evidensnek tűnhet, hogy ez egy alapvető kritérium, nem is gondolnánk viszont, hogy milyen sokan szerepelnek az adósok feketelistáján. Ennek jártunk most utána, és azt is elmagyaráztuk, hogy is működik a KHR-rendszer.

Jönnek a gigabírságok: ráfázhat, akinek kertes háza, hobbitelke van

Egyre többen kezdenek neki kerti munkáknak, ez azonban sokan felelőtlenül teszik. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, mivel ezekben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Éppen ezért nem árt azonban tisztában lenni az új tűzvédelmi szabályokkal; az előírás szerint ugyanis már tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Aki pedig a szabályt megszegi, nagyon komoly bírságra is számíthat.

Ingyen van, mégsem kell a magyaroknak: pedig az egészségük múlik rajta

Anyagilag megterhelő a magyarok 40 százalékának, hogy fogászatra menjen. Hiába az ingyenes kezelések, ezekre se nagyon mennek el, és a magyar gyerekek fogai az egyik legrosszabbak az EU-ban.

Akciók nélkül spórolhatsz több ezer forintot a napi bevásárlásnál: működik a trükk

Egy 10 különböző termékből álló képzeletbeli élelmiszerlistán majd 3 000 ezer forintot lehet spórolni akkor, ha az adott áruház sajátmárkás termeiket választjuk az ismert gyártói márkák helyett. Érdemes tehát jól megfontolni, ki, milyen terméket emel le a boltok polcairól, hiszen egy gyártói márkás árucikk akár több mint kétszer annyiba is kerülhet, mint egy sajátmárkás. Ez pedig óriási ráfordításbeli különbséget jelenthet hosszú távon.

Régi Legók, amikkel rommá keresheted magad: 1,5 milliót is érhet ez a darab

Ez az elsősorban gyerekeket célzó építőjáték, amiről felnőttként már csak sok szép (és fájdalmas) gyerekkori emlék jut eszünkbe, mára magas hozamú hosszútávú befektetéssé is vált. Nem viccelünk: ha okosan vásárolunk be a készletekből, évek múlva sok pénz ütheti a markunkat. De hogyan lehetséges mindez?

Válaszút előtt a magyar melósok: bevállalják ezt, vagy mennek a levesbe

Nem csak Magyarország, de az egész régió súlyos munkaerőhiánnyal küzd: több százezer dolgos kéz hiányzik az öreg kontinensről. A Központi Statisztikai Hivatal itthon 80 ezerre teszi a betöltetlen álláshelyek számát, ez azonban csak óvatos becslésnek bizonyult: a Portfolio kalkulációja szerint 280-290 ezer képzett dolgozóra lehet szükség. Egy friss statisztika szerint a meghirdetett álláshelyek jelentős részét nem tudják zökkenőmentesen betölteni a munkaadók.

Itt a legális hiteltrükk: működik, havi 20 ezret is foghatsz a törlesztőn

Számtalan felhasználási lehetősége van annak, aki jogosult a kormány 10 millió forintos kamatmentes hitelének felvételére. Nem csak azoknak nagy lehetőség, akik hitelfelvételnek gondolkodnak, de azoknak is, akik meglévő hitelükbe kívánnak betörleszteni. Ha azonban valaki most gondolkodik hitelfelvételen, annak is érdemes egy részét kamatmentes hitel formájában felvenni, amikor erre már lesz lehetőség. Mi most kiszámoltuk, hogy mennyit spórolhat az, aki hitelének egy részét az állami hitel formájában veszi fel.

Durva lehúzás: ezért ér 100 ezer forint csak 90 ezret a bankokban

Mi történik akkor, ha nagy mennyiségű aprót szeretnénk papírpénzre váltani? Az első gondolatunk a Posta lehet, ott azonban díjhoz kötött a címletváltás. Hasonlóan igaz ez a bankokra is. A különböző pénzintézetek eltérő díjszabásokkal dolgoznak, mint ahogy az ingyen átváltható érmék mennyisége is változó. Jó ötlet lehet a bankszámlára történő befizetés - az sincs azonban ingyen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Brutálisan megdrágultak a zöldségek: van, ami háromszor annyiba kerül, mint tavaly

Folyamatosan emelkedik a zöldségek ára, van, ahol egy kiló petrezselyemgyökér már 1500 forintba kerül, ami az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai alapján tavalyi ár háromszorosa. Májusra stabilizálódhatnak az árak.

Tovább duzzad az élelmiszerbortány: újabb bizonyíték a kettős minőségre

Nem csak Európát osztja meg az élelmiszerek kettős minősége miatti feszültség, hanem az angolszász világot is. Kiderült ugyanis, hogy teljesen más összetevőket tartalmaz ugyanazon az  angol és amerikai ketchup.

Kamatháború dúl a bankokban: tízezreket bukhatsz, ha nem figyelsz

Hamarosan vége az alacsony kamatok korának - olvassuk gyakran. Ha csak az MNB adatait nézzük, akkor már meg is álltak. Most azonban arra vagyunk kíváncsiak, hogy az egyes bankok ajánlatai mennyit változtak tavaly év végéhez képest. Azt mondhatjuk, hogy rendszerszintű változásról nem beszélhetünk, egy-egy bank esetén azonban jelentős változásokat láthatunk.

Elektromos autózás? Egy fenét, ebben sem a magyarok váltják meg a világot

2017-ben Magyarországon 6,81 százalék volt a közlekedésben használt megújuló energiaforrásokból származó energia aránya. Ez több mint 3 százalkkal marad el egyelőre a 2020-ra tervként kitűzött 10 százaléktól. És bár a régióban nem állunk rosszul, nehéz lesz teljesíteni a célkitűzést, főleg ha azt vesszük, hogy 2012-2017 között csupán 0,9 százalékkal sikerült növelnünk a megújuló energiaforrásokból származó energia arányát. Mindebből ráadásul parányi részt szakított ki a közúti közlekedés.

Leesik az állad: ennyit keres egy fiatal magyar lány hostessként Budapesten

Ma már a hagyományosnak számító diákmunkákkal is jó lehet keresni: akár 240-250 ezer forint is összejöhet azoknak, akik bírnak állni és nem fáradnak bele az egész napos mosolygásba. A hostesskedés a látszat ellenére nem egyszerű feladat, de nem fizet rosszul.

Autóval jársz? Megdöbbentő, mennyi pénzt spórolhatsz, ha jó a guminyomás

Sokan nem is foglalkoznak vele, ha egy kicsit laposabbnak tűnik az autó gumija, pedig hosszabb távon súlyos ezrekkel drágítja meg a dolog a közlekedést. Emellett a kerék is veszít élettartamából, szóval az is előbb mehet a kukába.

Húzós: ennyiért árulja luxuslakásait a magyar válogatott focista

A foci utáni életre is gondol Tőzsér Dániel, aki komoly vállalkozásba kezdett: társasházakat épít. A garzonoktól kezdve a luxus penthouse-ig mindent árulnak, a határ pedig a csillagos ég. A korábbi válogatott focista arról beszélt hogy nem szól bele a melósok munkájába, ő inkább a kapcsolattartással foglalkozik és a tőkét adja a vállalkozásba. Korábbi csapattársai is ingatlanban utaznak: Torghelle és Juhász a belvárosi lakásokat vette célba.

Kifakadt a lottómilliárdos: Bárcsak széttéptem volna azt az átkozott szelvényt!

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy csapásra gazdag lesz és mindent megvehet magának és családjának, amire csak vágynak. Egyvalakinek ez ma sikerülhet, hiszen az Ötöslottón 2,722 milliárd forint a főnyeremény. Ám a tapasztalat azt mutatja, hogy ha ennyi pénz kerül egy kézbe, ott várhatóan előbb-utóbb tragédia követi a nagy szerencsét. Ezt elkerülendő, érdemes már jó előre kitalálni, hogyan fogjuk okosan befektetni a nyereményt.

{{KAPCSOLODO:1075143}}

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem