9 °C Budapest

Súlyos kosztpénz Gáspáréknál: egy vagyonért vásárol be hetente Bea asszony

2019. február 24. 14:50

Sosem lehet üres a hűtő Győzikééknél, ezért Gáspár Bea hetente több tízezer forintot hagy ott a boltokban. A Konyhafőnök VIP győztese napi 4-5 órát főz otthon, nem könnyű a dolga, ugyanis a családból mindenki mást szeret. Megnéztük, mennyivel költenek többet Gáspárék egy átlagos családnál a napi betevőre.

Egy kisebb vagyont hagy ott havonta a hiperekben Gáspár Bea. Győzike felesége a Blikknek azt is elárulta, hogy napi 4-5 órát tölt otthon a konyhában.

Három éhes szájat kell etetnem, velem együtt négyet, úgyhogy sosem lehet üres a hűtő. Hetente egyszer szoktam elmenni bevásárolni, körülbelül negyvenezer forintért, és akkor mindent felpakolok, ami a kezem ügyébe kerül

- mondta a Könyhafőnik VIP győztese, aki tehát havonta nagyjából 160 ezer forintból vásárol be. Ugyanakkor nincs egyszerű helyzetben, mindenki mást szeret a Gáspár-családban.

A kedvenc alapanyagom a vörös hús, Győző a halakat szereti leginkább, Evelin mindenevő, Virág pedig rettentő válogatós. Nem vagyok könnyű helyzetben a mindennapi menüt illetően, de azt hiszem, megoldom, hiszen maradék sosem szokott lenni a tányéron. Nekem az a fontos, hogy mindenki jóllakjon. Legyen tele mindenkinek a hasa, aztán csókolom.

Gáspár Bea egyébként nemrégiben kezdett tanítani egy főzőiskolában is.

Tényleg olyan sok?

Hogy ez a 160 ezres kosztpénz sok-e, vagy kevés 4 embernek, azt sok szempontból is nehéz eldönteni. Korábban a Pénzcentrum is megírta, hogy a KSH adatai szerint 2017-ben a magyar lakosság egy főre jutó havi összes folyó kiadása átlagosan 83 ezer forint volt, és ennek 27 százalékát költötte élelmiszerekre és alkoholmentes italokra.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan 22 500 forintot fordítottak a havi betevőre a magyarok.

Ezt szorozzuk fel néggyel, hiszen Bea Győzikére és két lányukra is vásárol: 90 ezer forintot kapunk, tehát Gáspárék majdnem 80 százalékkal élnek nagyobb lábon az átlagos négyfős családoknál.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erre megy el a magyarok pénze

A magyarországi háztartások kiadásainak felét a lakhatás, a rezsi, az élelmiszer és a közlekedés teszi ki - derül ki az Eurostat tavaly nyári közléséből. összeállítás szerint egy átlagos hazai háztartás kiadásainak 19,2 százalékát a lakhatás emészti fel. Ezen belül közvetlenül a lakhatással járó kiadások (bérleti díj) viszik el a legtöbb pénzt (11,4 százalék), a többit pedig a rezsi, illetve az egyéb kiadások.

Szintén jelentős arányú kiadás megy el élelmiszerre illetve alkoholmentes italokra (17,7%), amelyen belül nem meglepő módon az ételek aránya a jelentősebb (15,2%). Szintén jelentős tétel a kiadásokon belül a közlekedés: ez a kiadások 12,4 százalékát jelenti. Ezen belül a legtöbb kiadással a gépkocsik fenntartása jár (7,6%), míg a közlekedési szolgáltatások aránya csekély (1,8%).

Összességében tehát ezek a kötelező jellegűnek is nevezhető kiadások teszik ki az átlagos magyar háztartás kiadásainak 49,3 százalékát. Értelemszerűen az egyéb költésekre már sokkal kevesebb jut.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem