7 °C Budapest

Ebben a szakmában lehet most igazán nagyot kaszálni Magyarországon

2017. november 12. 17:30

Ezek voltak a 45. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Ebben a szakmában lehet most nagyot kaszálni Magyarországon

A munkaerőpiac folyamatosan változik, hiszen számos gazdasági és politikai tényező befolyásolja. Az informatikusok és a mérnökök bérét erősen felkorbácsolta az utóbbi időben a megnövekedett kereslet, jelenleg azonban egy újabb szektor dolgozói örülhetnek: a következő, átlag feletti béremelkedésre a pénzügyi szektorban számíthatnak. Utánajártunk, mennyit lehet keresni ebben az ágazatban, és miért indultak növekedésnek a bérek.

Hőszigetelés belülről? Mese habbal: néhány év alatt a házad is oda lehet

Ahogy a sima karbantartási munkálatokra sem jutott idő, úgy sok családnál a komolyabb energetikai korszerűsítések is elmaradtak az idei évben. Nem szabad ugyanakkor bedőlni a rezsicsökkentő megoldást olcsón, és kellemetlenségek nélkül kínáló cégek hirdetéseinek, ugyanis bőven akad köztük olyan, amellyel komoly kárt is tehetünk otthonunkban. Maradjunk inkább a jól bevált megoldásoknál, mint például a nyílászárócsere. Egy új ablak ugyan elsőre drágának tűnik, de sok esetben még hitelből is megéri a beruházás.

Bombaüzlet Budapest utcáin: ezzel te is rommá keresheted magad

Budapesten az elmúlt időszakban elszálltak az ingatlanárak, így kíváncsiak voltunk arra, hogy megéri-e még azért venni lakást, hogy rövid távú lakáskiadáson szedjük meg magunkat, vagy ez a vonat már elment, és nem érdemes belevágni. Megnéztük, mennyivel kereshetünk több pénzt évente, ha a hosszú távú lakáskiadás helyett, mi is az AirBnB-n szeretnénk meggazdagodni. Nézzük tehát.

10-ből 6 magyar ebbe halhat bele: pedig filléres a védekezés

Nemrég a Pénzcentrum is foglalkozott azzal, hogy mennyire fontos mind egészségügyi, mind pedig anyagi szempontból a megfelelő mennyiségű, pihentatő alvás. Ennek megvalósítása érdekében mást is tehetünk azon kívül, hogy időben bebújunk az ágyba.

Családi házban laksz? 12 ezerrel csökkenhet a rezsid, már ezen a télen

Magyarországon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a téli szezon kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. Egy szigetelési megoldásokkal foglalkozó cég szakemberei szerint ennek oka leginkább az, hogy 10-ből csupán 2 magyar családi ház hőszigetelt megfelelően, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan többlet energiafogyasztása pedig nagymértékben hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz. Az ingatlanok hőszigetelésével ugyanakkor jelentősen, akár 50%-kal is csökkenthető lenne nem csak a családok fűtési költsége, de a levegő finomszemcse tartalma is.

Súlyos kór szedi áldozatait a magyar gyerekeknél: méregdrága a védekezés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek, ha azt szeretnék, hogy a gyerekeik megkapják az összes, orvosok által ajánlott, ám nem kötelező, így nem térítésmentes védőoltást. Ez esetben ugyanis több mint 285 ezer forintot kell fizetniük.

Így vehetsz önerő nélkül lakást 2017-ben Magyarországon

Ideális esetben a lakásvásárló maximum megtakarításai kiegészítése érdekében vesz fel jelzáloghitelt. Így olyan ingatlant is képes megvásárolni, amelyhez egyébként még egy ideig gyűjtögetnie kellene. De mi történik akkor, ha a lakásvásárlónak csupán minimális, vagy éppen semmi megtakarítása sincsen? Hajlandóak finanszírozni a bankok az ilyen ügyleteket, vagy pedig élből elutasításra kell számítania egy önerővel nem rendelkező hiteligénylőnek?

Ezekért a luxuscuccokért őrülnek most meg a magyarok

Az idei ősz slágertermékei között szerepel a kerti ház, a traktor, az infraszauna, a robotporszívó és az elektromos kandalló is. Egy friss kutatásból az is kiderült, hogy rajongunk az okos eszközök iránt, és a kényelmünkért egyre többet költünk.

Késik a nyugdíjemelés: százezer magyart érinthet a durva csúszás

A nyugdíjasok munkaerőpiacon tartása kiemelt kormányzati szándék, nem véletlenül hívták életre idén a nyugdíjas szövetkezeteket. Bár erre a foglalkoztatási formára ez nem vontakozik, de aki nyugdíj mellett dolgozik és utána járulékot is fizetnek, az évente jogosult nyugdíjemelésre. Ezt eddig kérelmezni kellett, 2017-től viszont az esetek egy részében szeptember 30-ig, automatikusan kell érvényesíteni. Illetve csak kéne, mert a törvényes határidőig ez nem történt meg.

Ilyen akció csak egyszer van az évben: ezt veszik most a Sparban, Aldiban

Libaleves, ludaskása, párolt lilakáposzta, sült libacomb: november második hétvégéjén a legtöbb étteremben Márton-napi fogásokkal várják a vendégeket. Ha viszont nem akarunk vagy nem tudunk most vagyonokat hagyni a vendéglőben, mi magunk is remek fogásokat készíthetünk otthon. A héten ugyanis az áruházak különleges, Márton-napi akciókkal várnak. Mutatjuk, mit, hol érdemes beszerezni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm