16 °C Budapest
Ebben a szakmában lehet most igazán nagyot kaszálni Magyarországon

Ebben a szakmában lehet most igazán nagyot kaszálni Magyarországon

2017. november 12. 17:30

Ezek voltak a 45. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Ebben a szakmában lehet most nagyot kaszálni Magyarországon

A munkaerőpiac folyamatosan változik, hiszen számos gazdasági és politikai tényező befolyásolja. Az informatikusok és a mérnökök bérét erősen felkorbácsolta az utóbbi időben a megnövekedett kereslet, jelenleg azonban egy újabb szektor dolgozói örülhetnek: a következő, átlag feletti béremelkedésre a pénzügyi szektorban számíthatnak. Utánajártunk, mennyit lehet keresni ebben az ágazatban, és miért indultak növekedésnek a bérek.

Hőszigetelés belülről? Mese habbal: néhány év alatt a házad is oda lehet

Ahogy a sima karbantartási munkálatokra sem jutott idő, úgy sok családnál a komolyabb energetikai korszerűsítések is elmaradtak az idei évben. Nem szabad ugyanakkor bedőlni a rezsicsökkentő megoldást olcsón, és kellemetlenségek nélkül kínáló cégek hirdetéseinek, ugyanis bőven akad köztük olyan, amellyel komoly kárt is tehetünk otthonunkban. Maradjunk inkább a jól bevált megoldásoknál, mint például a nyílászárócsere. Egy új ablak ugyan elsőre drágának tűnik, de sok esetben még hitelből is megéri a beruházás.

Bombaüzlet Budapest utcáin: ezzel te is rommá keresheted magad

Budapesten az elmúlt időszakban elszálltak az ingatlanárak, így kíváncsiak voltunk arra, hogy megéri-e még azért venni lakást, hogy rövid távú lakáskiadáson szedjük meg magunkat, vagy ez a vonat már elment, és nem érdemes belevágni. Megnéztük, mennyivel kereshetünk több pénzt évente, ha a hosszú távú lakáskiadás helyett, mi is az AirBnB-n szeretnénk meggazdagodni. Nézzük tehát.

10-ből 6 magyar ebbe halhat bele: pedig filléres a védekezés

Nemrég a Pénzcentrum is foglalkozott azzal, hogy mennyire fontos mind egészségügyi, mind pedig anyagi szempontból a megfelelő mennyiségű, pihentatő alvás. Ennek megvalósítása érdekében mást is tehetünk azon kívül, hogy időben bebújunk az ágyba.

Családi házban laksz? 12 ezerrel csökkenhet a rezsid, már ezen a télen

Magyarországon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a téli szezon kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. Egy szigetelési megoldásokkal foglalkozó cég szakemberei szerint ennek oka leginkább az, hogy 10-ből csupán 2 magyar családi ház hőszigetelt megfelelően, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan többlet energiafogyasztása pedig nagymértékben hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz. Az ingatlanok hőszigetelésével ugyanakkor jelentősen, akár 50%-kal is csökkenthető lenne nem csak a családok fűtési költsége, de a levegő finomszemcse tartalma is.

Súlyos kór szedi áldozatait a magyar gyerekeknél: méregdrága a védekezés

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek, ha azt szeretnék, hogy a gyerekeik megkapják az összes, orvosok által ajánlott, ám nem kötelező, így nem térítésmentes védőoltást. Ez esetben ugyanis több mint 285 ezer forintot kell fizetniük.

Így vehetsz önerő nélkül lakást 2017-ben Magyarországon

Ideális esetben a lakásvásárló maximum megtakarításai kiegészítése érdekében vesz fel jelzáloghitelt. Így olyan ingatlant is képes megvásárolni, amelyhez egyébként még egy ideig gyűjtögetnie kellene. De mi történik akkor, ha a lakásvásárlónak csupán minimális, vagy éppen semmi megtakarítása sincsen? Hajlandóak finanszírozni a bankok az ilyen ügyleteket, vagy pedig élből elutasításra kell számítania egy önerővel nem rendelkező hiteligénylőnek?

Ezekért a luxuscuccokért őrülnek most meg a magyarok

Az idei ősz slágertermékei között szerepel a kerti ház, a traktor, az infraszauna, a robotporszívó és az elektromos kandalló is. Egy friss kutatásból az is kiderült, hogy rajongunk az okos eszközök iránt, és a kényelmünkért egyre többet költünk.

Késik a nyugdíjemelés: százezer magyart érinthet a durva csúszás

A nyugdíjasok munkaerőpiacon tartása kiemelt kormányzati szándék, nem véletlenül hívták életre idén a nyugdíjas szövetkezeteket. Bár erre a foglalkoztatási formára ez nem vontakozik, de aki nyugdíj mellett dolgozik és utána járulékot is fizetnek, az évente jogosult nyugdíjemelésre. Ezt eddig kérelmezni kellett, 2017-től viszont az esetek egy részében szeptember 30-ig, automatikusan kell érvényesíteni. Illetve csak kéne, mert a törvényes határidőig ez nem történt meg.

Ilyen akció csak egyszer van az évben: ezt veszik most a Sparban, Aldiban

Libaleves, ludaskása, párolt lilakáposzta, sült libacomb: november második hétvégéjén a legtöbb étteremben Márton-napi fogásokkal várják a vendégeket. Ha viszont nem akarunk vagy nem tudunk most vagyonokat hagyni a vendéglőben, mi magunk is remek fogásokat készíthetünk otthon. A héten ugyanis az áruházak különleges, Márton-napi akciókkal várnak. Mutatjuk, mit, hol érdemes beszerezni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?