17 °C Budapest

Ilyen akció csak egyszer van az évben: ezt veszik most a Sparban, Aldiban

2017. november 10. 16:32

Libaleves, ludaskása, párolt lilakáposzta, sült libacomb: november második hétvégéjén a legtöbb étteremben Márton-napi fogásokkal várják a vendégeket. Ha viszont nem akarunk vagy nem tudunk most vagyonokat hagyni a vendéglőben, mi magunk is remek fogásokat készíthetünk otthon. A héten ugyanis az áruházak különleges, Márton-napi akciókkal várnak. Mutatjuk, mit, hol érdemes beszerezni.


2017  első félévében a magyar lakosság egy főre jutó havi átlagos kiadása 79,6 ezer forint volt. A KSH adatai szerint egy főre vetítve átlagosan 21,3 ezer forintot élelmiszerekre és alkoholmentes italokra költöttünk, több mint 1500 forinttal többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A legtöbb pénzt a húsárukra adjuk ki, a KSH jelentése szerint ugyanis fejenként átlagosan 5812 forintot áldozunk erre az üzletekben, havonta 3407 forint volt a tejre, tejtermékre, sajtra, tojásra fordított egy főre jutó kiadás nagysága, 3263 forintot kenyérre és egyéb cereáliákra költöttek a magyarok. Az összes élelmiszerköltség valamivel több mint tizedét (10,9 százalékát) zöldségfélékre és burgonyára fordították, vagyis fejenként átlagosan 2328 forintot, ami az árváltozás hatásait is figyelembe véve 5,8 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. Gyümölcsöt fejenként havonta 1449 forintért vásároltak a háztartások.

Ha már imádjuk a húst, érdemes a héten felkerekedni és bevásárolni libahúsból. November 11-én ugyanis a Márton napot ünnepeljük. Ez a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Jóízű és gazdag falatozás, lakomák, vásárok, bálok rendszeresek voltak régen, de manapság is sok étterem van, ahol különleges libából készült fogásokkal és újborral várják a vendégeket. Ha viszont így karácsony előtt nem szeretnénk már túltöltekezni, de mégis valami igazán finomat ennénk a hétvégén, érdemes elmenni bevásárolni és főzőcskézni. A héten ugyanis az áruházak különleges, Márton-napi akciókkal várnak. Mutatjuk, hol, mit érdemes beszerezni és milyen fogásokat lehet elkészíteni a hozzávalókból.

Lidl

A Márton-napi libasült hagyományos kísérője a krumplipüré és a párolt káposzta. A Lidlben most 1 kiló vöröskáposztát 95 forintért vásárolhatunk meg. Ha veszünk hozzá almát, vajat, barnacukrot, fahéjat, szegfűszeget, jöhet még némi só és bors, esetleg kis balzsamecet, isteni köretet készíthetünk.

Érdemes vásárolni sütőtököt is, a héten 30 százalékkal olcsóbb, most 139 forintba kerül kilója. Ha vásárolunk mellé birsalmát, némi vajjal és tejszínnel, egy csipetnyi szerecsendióval és sóval isteni birsalmás sütőtökpürét készíthetünk, ami kiválóan passzol a libasült mellé. A friss, hízott libamellfilé kilója 3990 forint, de a friss, egész liba kilója mindössze 1690 forint.

KATT: Lapozd át a Lidl e heti akciós újságját!

Aldi

A lilakáposztát almával is készíthetjük, de például a gyümölcs illik a libacombhoz is, az almával sült libacomb is jó választás lehet hétvégére. A piros alma kilójáért most 449 forint helyett 229 forintot kell fizetni, és krumpliból is megéri bevásárolni, a héten ugyanis 50 százalékkal olcsóbb, kilója mindössze 469 forint. A burgonyából egyébként a krumplipüré mellett/helyett burgonyalángost is készíthetünk. Ehhez szükség lesz még finomlisztre, aminek kilóját 159 forintért kaphatjuk meg a diszkontáruházban.

Noha a libához semmi köze, a legtöbb étterem a Márton-napi menüben kínál lúdlábtortát. Roppant egyszerű elkészíteni, az interneten rengeteg receptet találni. Mindenképp szükség lesz hozzá némi cukorra, amelynek kilója most 199 forint az Aldiban, csokoládébevonót is érdemes venni, ami most 649 forint helyett 499 forint.

KATT: Nézd meg az Aldi többi akciós ajánlatát is!

Auchan

A lúdlábtortához szükség lesz habtejszínre is. A 30 százalékos zsírtartalmú, 500 grammos Parmalat habtejszín 649 forint. Egy könnyed reggelinek vagy vacsorának jó lehet a libamájas vagy libazsíros kenyér is: a 200 grammos Prímfett libazsír most 120 forinttal olcsóbb, 329, a 125 grammos Valdor libamájas 219 forint. A félbarna kenyér kilója pedig mindössze 169 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha pedig most valaki Frosta Arany halrudat vásárol, 999 forintért, ajándékba kaphat egy 300 grammos Vöröskáposzta-alma mixet balzsamecettel, ami kiváló köret lehet a libasült mellé.

KATT: Itt találod az Auchan 45. heti akciós kiadványát!

Tesco

Tökéletes választás lehet a hétvégén a savanyúkáposztás libacomb főtt burgonyával. A Tescóban a 800 grammos Kécskei Savanyított káposzta 14 százalékkal olcsóbb, így 299 forintba kerül. A fogáshoz a fokhagyma sem hiányozhat, a Tesco value fokhagyma a héten akciósan 449 forintba kerül.

A kilós egész libát is megvehetjük 1599 forintért, a vörös káposzta kilójáért pedig 129 forintot kell fizetni. A liba aprólékból pedig isteni libalevest készíthetünk. nem hiányozhat belőle a sárgarépa, a kilós kiszerelésű csomag ára 179 forint, a vöröshagyma kilójáért pedig 95 forintot kérnek, és a héten 10 százalékkal olcsóbban, 449 forintért lehet megvásárolni a Tesco value fokhagymát.

A fűszereket is olcsón beszerezhetjük: a Lucullus feketebors ára 135 forint helyett 99, de érdemes vásárolni fűszerköményt is, ami pedig 49 forintba kerül. A hipermarketben érdemes a vacsora mellé venni újbort is, szuper kínálattal várnak.

KATT: Még több akciós ajánlatért kattints ide!

Spar

A libaleveshez a leveszöldségeket beszerezhetjük a Sparban is, az egykilós kiszerelésért 299 forintot kell fizetni. Libatepertős pogácsával is meglephetjük a családot, rengeteg receptet találni a neten. Liszt viszont biztosan kell hozzá, a kilós Gyermelyi búzafinomliszt ára 135 forint.

A mi kedvenc receptünk szerint kell bele tejföl, egy kis tej is: a Magyar tejföl 165 helyett 119 forint, a 2,8 százalékos Magyar Tej pedig 2019 forintba kerül.

KATT: Itt találod a Spar e heti akciós reklámújságját!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem