7 °C Budapest

Ezekért a luxuscuccokért őrülnek most meg a magyarok

2017. november 11. 13:00

Az idei ősz slágertermékei között szerepel a kerti ház, a traktor, az infraszauna, a robotporszívó és az elektromos kandalló is. Egy friss kutatásból az is kiderült, hogy rajongunk az okos eszközök iránt, és a kényelmünkért egyre többet költünk.

Elképesztő tempóban bővül a webáruházak forgalma, köröket ver a hagyományos kiskereskedés növekedésére. Ennek egyik oka, hogy kényelmesebb és gyakran olcsóbb a netes vásárlás, mint a hagyományos bolti. Már most érzékelik az e-kereskedelem szereplői a karácsonyi szezont, az év végéig biztosan meg haladja a forgalom a tavalyi 427 milliárd forintot.

Csaknem 12 ezer online vásárló szokásait elemezte a Mall.hu online pláza a szeptember és őszi időszakban. Ebből kiderült, hogy a kertrendezéshez használatos szerszámok iránt nagyot ugrott a kereslet, főleg a hagyományos eszközöket kiváltó gépek iránt. Ilyen például az elektromos lombszívó (a tavalyi mennyiséghez képest 98 százalékkal több fogyott). A tűzifa aprításához is bevásároltunk: kétszer annyi balta fogyott, mint tavaly, de népszerű ennek a gépesített verziója is, a rönkhasító gép.

Egy egész házat házhoz visznek

Nem bajlódnak a magyar netes vásárlók a szállítással, a kutatás szerint olyan nagyméretű dolgokat is online boltból vásárolunk, mint a kerti ház (szerszámok tárolására), ebből háromszor annyi fogyott, mint tavaly, vagy a kerti traktor és az infraszauna. Persze nemcsak a kerti szerszámok, de a háztartási gépek is egyre népszerűbben az online üzletekben. A kutatás szerint a magyarok egyik kedvence az akkumulátoros padlóporszívó, de egyre nagyobb az érdeklődés a mesterséges intelligenciával, gépi tanulással felvértezett robotporszívó is.

A fűtési szezonra már korán felkészült a lakosság, ugyan még mindig a szénmonoxid-mérő a legnépszerűbb, sokan radiátorokat, kályhákat és kandallókat is neten keresztül szereztek be. Utóbbiakból főleg a távirányítós, LED-képernyős elektromos kandallókat keresik a legtöbben.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fűtés korszerűsítésével nagyon sok pénzt lehet spórolni a rezsiszámlákon, és bár már bőven benne vagyunk a fűtési szezonba, még nem késő lépni. A korszerű háztartási gépekkel pedig rengeteg időt spórolhatunk, így érdemes szétnézni a piacon, az efféle beruházások ugyanis megtérülnek. Még abban az esetben is érdemes elgondolkodni rajta, ha nem rendelkezünk az ehhez szükséges összeggel.

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 12,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, a Cetelem, és a Cofidis gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Az említett kutatásból az derült ki, hogy az ősz folyamán milyen termékeket kerestünk, most már azonban a karácsonyi vásárlások időszaka jön, ennek a "hivatalos" kezdetét a jövő heti Black Friday jelenti. A karácsonyi vásárlásokat, főleg az interneten vásárolt ajándékokat okulva a korábbi évek tapasztalataiból, sokan jóval hamarabb vásárolják meg, hogy még amennyire lehet, elkerüljék a nagy csomagforgalmat, és még biztos időben érkezzen meg a rendelt holmi.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem