17 °C Budapest

Munkáltatók figyelem! Fontos APEH tájékoztató

Pénzcentrum
2010. március 22. 17:58

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke közzétette a 2009. évi személyi jövedelemadó, különadó, valamint a mezőgazdasági kistermelő egészségügyi hozzájárulásának munkáltatói adómegállapításával és elszámolásával kapcsolatos munkáltatói (kifizetői) feladatokról szóló tájékozatóját.

A munkavállalók idén január 31-éig nyilatkozhattak arról, hogy a 2009-es adóévre kérik-e vagy sem a munkáltatói adómegállapítást. A munkaadóknak nem volt kötelességük a nyilatkozatokat elfogadni, amennyiben megtagadták a munkáltatói adómegállapítást, úgy a munkavállalóiknak önbevallással kell számot adniuk tavalyi jövedelmeikről.

A tájékoztatóból megtudhatjuk, hogy a munkáltatóknak legkésőbb 2010. június 10-éig kell az általuk elvállalt munkáltatói adómegállapításokat az APEH-hoz eljuttatniuk. A 09M29-es számú nyomtatványokat kizárólag elektronikus úton lehet az állami adóhivatalhoz továbbítani. A tájékoztató ezenkívül részletes útmutatással szolgál a 09M29-es számú nyomtatvány kitöltéséhez.

Fontos figyelembe venniük a munkáltatóknak, hogy az 1+1%-os felajánlások beérkezésére a fentinél szigorúbb határidő vonatkozik. A nyilatkozatoknak legkésőbb május 20-ig kell beérkezniük az APEH-hoz, ezért a munkavállalóknak már május 10-ig át kell adniuk a nyilatkozatokat tartalmazó borítékokat a munkáltatójuknak.

A tájékoztatóval kapcsolatban ki kell emelni, hogy bár a jelenleg hatályos adótörvényeken alapul, de azok ismeretét nem pótolja. A részletes tájékoztató erre a linkre kattintva érhető el.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?