Íme, a leghatékonyabb rendőr

2009. október 15. 18:47

Egy ember, akiről a világ bármely rendőre példát vehet: a suffolki Ali Livingstone több, mint 1 000 embert tartóztatott le 18 hónap alatt. Ezzel hivatalosan is ő lett Nagy-Britannia leghatékonyabb rendőre.

Ali Livingstone 2008 áprilisa és 2009 márciusa között 524 főt tartóztatott le, ami egészen döbbenetes 2,2-es átlag munkanaponként. Az azóta foganatosított letartóztatásokkal együtt az elmúlt 18 hónapban az "eredménye" meghaladja az 1000 főt. Amennyiben az idei év folyamán eléri a 800-at, az azt jelenti, hogy a munkanaponkénti teljesítménye meghaladja majd a hármas átlagot. (Összehasonlításképp: az angol és walesi rendőrök átlag évente mindössze kilenc letartóztatás.)

A 27 éves őrmester szerint könnyű egész nap az irodában üldögélni. A munka azonban kint van az utcán, ott kell lenni, hogy az emberek megtalálják a rendőröket. Livingstone szerint fontos a kommunikáció a lakóközösségben élőkkel, hogy tisztában legyenek az általános helyzettel és beszélgetni kell a letartóztatottakkal is, akik rendkívül hasznos információkkal tudnak szolgálni - írta a Daily Mail.

Az egyedülálló férfi sikerének titka az elhivatottság is. Saját bevallása szerint minden nap egy órával korábban ér munkába, mivel így könnyebb kiegészítő információkat találnia az elkövetőkről és könnyebben fel tudja venni a nyomozás ritmusát. Mivel több mint kilenc éve dolgozik ugyanabban a körzetben, könnyebb dolga van társainál, hiszen ennyi idő után már jól ismeri a környéket és a lakóit is. Livingstone egyszer már a lapok címoldalára került, amikor egy ugrani készülő öngyilkost mentett meg egy parkolóház tetején, miközben a televízió élő egyenesben közvetítette a drámát.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem