-1 °C Budapest

Nyugdíj adatszolgáltatás: nyakunkon a határidő!

Pénzcentrum
2009. április 21. 10:00

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közleményt tett közzé a nyilvántartásra kötelezettek 2008. évre vonatkozó, 2009. évben esedékes nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatásáról.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény a foglalkoztató, a foglalkoztatónak nem minősülő egyéni vállalkozó, a mezőgazdasági őstermelő és a Magyarországon be nem jegyzett foglalkoztató képviselője vagy a foglalkoztató képviseletében eljáró foglalkoztatott részére nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatás teljesítését írja elő. Az adatszolgáltatás határideje a tárgyévet követő év április 30. napja, ennek megfelelően a 2008. évre vonatkozó adatszolgáltatás teljesítésének határideje 9 nap múlva lejár.

Azok a természetes személyek, akik biztosítási jogviszonyukra tekintettel - vagy azzal összefüggésben - járulékalapot képező jövedelmet külföldi illetőségű jogi vagy természetes személytől vagy külföldi illetőségű más személytől szereztek, valamint a borravaló tekintetében a felszolgálóknak a fenti határidőtől eltérően 2009. augusztus 31-ig kell eleget tenni az adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

A nyugdíjbiztosító a biztosítottak és a leendő nyugdíjasok érdekében felhívja a figyelmet, hogy a 2008-as évre vonatkozó adatszolgáltatást a nyilvántartásra kötelezett gazdasági társaság székhelye, magánszemély esetében lakóhelye szerint illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál a fent megjelölt határidőkig teljesítsék.

Az adatszolgáltatási kötelezettség az Ügyfélkapu használatával, a nyugdíjbiztosító által rendszeresített és az illetékes igazgatási szervei által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott számítógépes program, valamint (bizonyos feltételek esetén) nyomtatvány alkalmazásával is teljesíthető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

További kérdések esetén látogassa meg az az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság hivatalos honlapját!

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.09 01:35
GARDENING LEAVE An employee's suspension from work on full pay for the duration of a notice period,...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem