3 °C Budapest

Előnyös bánásmód: adókedvezmény külföldieknek

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 16:00

Nagy Britannia egyre növekvő népszerűségnek örvend mind pénzügyi, mind kulturális és oktatási téren. Egyre több külföldi munkaerő áramlik ide más nemzetekből, hogy itt kamatoztassa szaktudását, és képességeit. Vajon a szakmai fejlődés reménye, vagy a külön nekik szánt adókedvezmények csábítják őket...

A nemzetközi bankok és pénzügyi intézmények egyre több szakértőt küldenek Londonba dolgozni, emellett folyamatosan növekvő számú étterem vagy akár nyelviskola működik külföldi alkalmazottakkal. London egyre nyilvánvalóbban jelentős pénzügyi központtá válik.

A munkával rendelkezők magas száma mellett vonzó lehet az is, hogy a betelepült külföldi állampolgárok adókedvezményeket kapnak azok után a bevételek után, amiket a más országban tartott tőke után kapnak, jelentős összegeket megtakarítva a kedvező elbánás miatt. A helyieknek viszont meg kell fizetni a kötelező jövedelemadót az ilyen jellegű bevételekre.

Egy eredetileg külföldi személy, aki Nagy Britanniába települt, és külföldön tartja a pénzét, az az után kapott kamatra nem köteles adót fizetni. Ez vonatkozik a jövedelemadóra, az örökösödési illetékre, és a nyereségadóra is. A kérdés csak az, hogy ezt a britek meddig fogják elnézni az adóhatóságoknak...

Magyarországon szintén lehet ilyen kedvezményeket találni, ezek viszont a külföldi vállalatokra vonatkoznak. Egyes térségekben az ipar fejlesztése érdekében a külföldi tőke nem köteles bizonyos ideig iparűzési adót fizetni, amivel előnybe kerül a magyar cégekhez képest. Ezek a vállalkozások nagyszámú munkaerőt szívnak fel, vagyis hasznosnak tekinthető az adókedvezmény.

Abban az esetben viszont, mikor lejár a határidő, és megszűnik az az időszak mikor nem kell iparűzési adót fizetni, nagyon könnyen fogják magukat, és tovább állnak más, olcsóbb, tőlünk keletre lévő országba. Vagyis az adókedvezmények csak ideiglenesen jelentenek megoldást a hátrányosabb helyzetű régiókra nézve, ami eddig megoldatlan problémát jelent hazánknak...

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?