FED: növekvő gazdaság - folytatódhat a kamatemelési ciklus

Pénzcentrum
2004. július 29. 09:24

A FED körzetek legutóbbi jelentése szerint (Beige Book) összességében tovább folytatódott a gazdasági élénkülés az USA-ban, bár néhány körzet már a dinamika mérséklődéséről számolt be. Az árnövekedés a termelői szinten általános, ugyanakkor a fogyasztói szinten ennek csak moderált jelei vannak. Jelentősebb bérnövekedés továbbra sincs, ugyanakkor a kiegészítő juttatások szintje tovább emelkedik.

A kiskereskedelmi forgalom bővülése valamelyest mérséklődött júniusban és júliusban. Az autóértékesítések jellemzően nem nőttek tovább, sőt néhol már csökkentek. A feldolgozóiparban országos szinten javulásról beszélhetünk, ugyanakkor ennek mértéke a tavasszal tapasztalttól elmaradt. Az építőiparban a lakóingatlanoknál továbbra is erős a kereslet, míg a kereskedelmi, ipari ingatlanoknál gyenge a piac.

A hitelpiacon a vállalatok hiteligénye mérsékelten tovább nőtt, míg a lakossági piacon (elsősorban a jelzáloghiteleknél) továbbra is rendkívül erős a kereslet. A refinanszírozási célból felvett hiteleknél valamelyest kisebb volt az érdeklődés.

A mezőgazdaságban a termelési feltételek vegyesek, most inkább a nedves időjárás okoz problémát. Az energiaiparban a vállalatok helyzete javult.

A munkaerőpiacon a körzetek többségében élénkülés következett be, a foglalkoztatottak száma emelkedett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A konjunktúra tehát várhatóan tovább folytatódik az USA-ban. A növekedés üteme egyre jobban közelíthet a potenciálisnak vélt szinthez, és a korábbi negyedéveknek megfelelő 4% körül alakulhat (a FED ennél valamivel erősebb növekedéssel számol). Inflációs nyomás költségoldalról van, de ez a fogyasztói árszintbe eddig csak minimálisan gyűrűzött bele. A FED kamatemelési ciklusa folytatódhat, ennek üteme erősebb inflációs jelek nélkül várhatóan csak mérsékelt lesz. Egyes elemzők az eszközoldali buborékokra(elsősorban túlértékelt ingatlanpiac) hívják fel a figyelmet.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?