16 °C Budapest

Új igazgató a Graphisoftnál (2.)

Pénzcentrum
2004. április 19. 08:15

Donald R. Henrichet kinevezték a Graphisoft N.V. 100%-os tulajdonú leányvállalatának, a Graphisoft U.S. Inc.-nek alelnök-vezérigazgatójává.

Ebben a pozícióban Henrich lesz a társaság Bostonból (Massachusetts állam) irányított észak-amerikai operációjának első számú vezetője, aki hivatalosan 2004. április 19-én kezdi meg munkáját a vállalatnál.

Henrich ezt megelőző munkahelye a firstRain, Inc. volt, ahol az értékesítési, szolgáltató és marketing területeket irányította ebben a kockázati tőkével finanszírozott válalkozásban. A CAD iparágban első tapasztalatait kereskedelmi igazgatóként szerezte a Computervision-nél és Adra Systems-nél. Később társalapítója lett a PLM (Product Lifecycle Management - termék életciklus menedzsment) piacon vezető pozíciót betöltő MatrixOne (Nasdaq symbol: MONE) nevű cégnek, majd megkezdte rendkívül sikeres pályafutását a Parametric Technology Corporation-nél (Nasdaq symbol: PMTC). A PTC-nél eltöltött 5 év alatt Henrich több országban élt és dolgozott, így a párizsi központú európai operáció is a felelősségi körébe tartozott. Ezt követően az ázsiai és csendes-óceáni térség alelnök-vezérigazgatójává nevezték ki, ahol a PTC 500 fős részlegének kialakítását vezette Tokióban. A PTC-nél betöltött utolsó pozíciója Senior Vice President volt, ahol a 300 fős marketing csoportot vezette, illetve világszerte több, mint 100 kiemelt partner üzleti kapcsolatáért volt felelő".

"Don ebben az iparágban elért eredményei és többéves tapasztalata értékesítési és értékesítést támogató csoportok felépítésében és igazgatásában komoly hozzáadott értéket jelent a Graphisoft felsővezetésében," állítja Mark Sawyer, a Graphisoft nemzetközi értékesítésért felelős alelnöke. "Nagy örömünkre szolgál, hogy ő fogja irányítani a Társaság észak-amerikai tevékenységeit."

Henrich a Northeastern University-n szerzett gépészmérnöki diplomát és jelenleg a Northaestern University MBA programjának hallgatója. Don már számos igazgatóságnak és bizottságnak - pl. Distributed Bits, Software Amancipation, WebFS - volt tagja illetve gyakran tart előadást technológiai konferenciákon és egyetemeken.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fentiekből látszik, hogy a társaság továbbra is a marketing és értékesítés szemléletet tartja a legfontosabbnak, hiszen a hatalmas amerikai piacon is egy értékesítésben tapasztalt vezetőre bízza a céget. (Itt jegyeznénk meg, hogy a szemléletváltás elsősorban az előző vezérigazgató, Ray Small érdeme.)

Nem csoda, hogy a Graphisoft erősíteni kíván Észak-Amerikában: a cég bevételei ezen a földrajzi területen az elmúlt évben rendre alulmúlták a teljes bevétel növekedést (euróban), pedig egy évvel korábban a stabilizáció jelei mutatkoztak. Igaz, erre igen jelentős hatással volt a gyengülő dollár...

A Graphisoft várhatóan további részleteket tár a nyilvánosság elé az új vezetővel kapcsolatban a mai, 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón, melyen természetesen a portfolio.hu is jelen lesz.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM