27 °C Budapest

Új igazgató a Graphisoftnál (2.)

Pénzcentrum
2004. április 19. 08:15

Donald R. Henrichet kinevezték a Graphisoft N.V. 100%-os tulajdonú leányvállalatának, a Graphisoft U.S. Inc.-nek alelnök-vezérigazgatójává.

Ebben a pozícióban Henrich lesz a társaság Bostonból (Massachusetts állam) irányított észak-amerikai operációjának első számú vezetője, aki hivatalosan 2004. április 19-én kezdi meg munkáját a vállalatnál.

Henrich ezt megelőző munkahelye a firstRain, Inc. volt, ahol az értékesítési, szolgáltató és marketing területeket irányította ebben a kockázati tőkével finanszírozott válalkozásban. A CAD iparágban első tapasztalatait kereskedelmi igazgatóként szerezte a Computervision-nél és Adra Systems-nél. Később társalapítója lett a PLM (Product Lifecycle Management - termék életciklus menedzsment) piacon vezető pozíciót betöltő MatrixOne (Nasdaq symbol: MONE) nevű cégnek, majd megkezdte rendkívül sikeres pályafutását a Parametric Technology Corporation-nél (Nasdaq symbol: PMTC). A PTC-nél eltöltött 5 év alatt Henrich több országban élt és dolgozott, így a párizsi központú európai operáció is a felelősségi körébe tartozott. Ezt követően az ázsiai és csendes-óceáni térség alelnök-vezérigazgatójává nevezték ki, ahol a PTC 500 fős részlegének kialakítását vezette Tokióban. A PTC-nél betöltött utolsó pozíciója Senior Vice President volt, ahol a 300 fős marketing csoportot vezette, illetve világszerte több, mint 100 kiemelt partner üzleti kapcsolatáért volt felelő".

"Don ebben az iparágban elért eredményei és többéves tapasztalata értékesítési és értékesítést támogató csoportok felépítésében és igazgatásában komoly hozzáadott értéket jelent a Graphisoft felsővezetésében," állítja Mark Sawyer, a Graphisoft nemzetközi értékesítésért felelős alelnöke. "Nagy örömünkre szolgál, hogy ő fogja irányítani a Társaság észak-amerikai tevékenységeit."

Henrich a Northeastern University-n szerzett gépészmérnöki diplomát és jelenleg a Northaestern University MBA programjának hallgatója. Don már számos igazgatóságnak és bizottságnak - pl. Distributed Bits, Software Amancipation, WebFS - volt tagja illetve gyakran tart előadást technológiai konferenciákon és egyetemeken.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fentiekből látszik, hogy a társaság továbbra is a marketing és értékesítés szemléletet tartja a legfontosabbnak, hiszen a hatalmas amerikai piacon is egy értékesítésben tapasztalt vezetőre bízza a céget. (Itt jegyeznénk meg, hogy a szemléletváltás elsősorban az előző vezérigazgató, Ray Small érdeme.)

Nem csoda, hogy a Graphisoft erősíteni kíván Észak-Amerikában: a cég bevételei ezen a földrajzi területen az elmúlt évben rendre alulmúlták a teljes bevétel növekedést (euróban), pedig egy évvel korábban a stabilizáció jelei mutatkoztak. Igaz, erre igen jelentős hatással volt a gyengülő dollár...

A Graphisoft várhatóan további részleteket tár a nyilvánosság elé az új vezetővel kapcsolatban a mai, 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón, melyen természetesen a portfolio.hu is jelen lesz.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?