25 °C Budapest

Új igazgató a Graphisoftnál (2.)

Pénzcentrum
2004. április 19. 08:15

Donald R. Henrichet kinevezték a Graphisoft N.V. 100%-os tulajdonú leányvállalatának, a Graphisoft U.S. Inc.-nek alelnök-vezérigazgatójává.

Ebben a pozícióban Henrich lesz a társaság Bostonból (Massachusetts állam) irányított észak-amerikai operációjának első számú vezetője, aki hivatalosan 2004. április 19-én kezdi meg munkáját a vállalatnál.

Henrich ezt megelőző munkahelye a firstRain, Inc. volt, ahol az értékesítési, szolgáltató és marketing területeket irányította ebben a kockázati tőkével finanszírozott válalkozásban. A CAD iparágban első tapasztalatait kereskedelmi igazgatóként szerezte a Computervision-nél és Adra Systems-nél. Később társalapítója lett a PLM (Product Lifecycle Management - termék életciklus menedzsment) piacon vezető pozíciót betöltő MatrixOne (Nasdaq symbol: MONE) nevű cégnek, majd megkezdte rendkívül sikeres pályafutását a Parametric Technology Corporation-nél (Nasdaq symbol: PMTC). A PTC-nél eltöltött 5 év alatt Henrich több országban élt és dolgozott, így a párizsi központú európai operáció is a felelősségi körébe tartozott. Ezt követően az ázsiai és csendes-óceáni térség alelnök-vezérigazgatójává nevezték ki, ahol a PTC 500 fős részlegének kialakítását vezette Tokióban. A PTC-nél betöltött utolsó pozíciója Senior Vice President volt, ahol a 300 fős marketing csoportot vezette, illetve világszerte több, mint 100 kiemelt partner üzleti kapcsolatáért volt felelő".

"Don ebben az iparágban elért eredményei és többéves tapasztalata értékesítési és értékesítést támogató csoportok felépítésében és igazgatásában komoly hozzáadott értéket jelent a Graphisoft felsővezetésében," állítja Mark Sawyer, a Graphisoft nemzetközi értékesítésért felelős alelnöke. "Nagy örömünkre szolgál, hogy ő fogja irányítani a Társaság észak-amerikai tevékenységeit."

Henrich a Northeastern University-n szerzett gépészmérnöki diplomát és jelenleg a Northaestern University MBA programjának hallgatója. Don már számos igazgatóságnak és bizottságnak - pl. Distributed Bits, Software Amancipation, WebFS - volt tagja illetve gyakran tart előadást technológiai konferenciákon és egyetemeken.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fentiekből látszik, hogy a társaság továbbra is a marketing és értékesítés szemléletet tartja a legfontosabbnak, hiszen a hatalmas amerikai piacon is egy értékesítésben tapasztalt vezetőre bízza a céget. (Itt jegyeznénk meg, hogy a szemléletváltás elsősorban az előző vezérigazgató, Ray Small érdeme.)

Nem csoda, hogy a Graphisoft erősíteni kíván Észak-Amerikában: a cég bevételei ezen a földrajzi területen az elmúlt évben rendre alulmúlták a teljes bevétel növekedést (euróban), pedig egy évvel korábban a stabilizáció jelei mutatkoztak. Igaz, erre igen jelentős hatással volt a gyengülő dollár...

A Graphisoft várhatóan további részleteket tár a nyilvánosság elé az új vezetővel kapcsolatban a mai, 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón, melyen természetesen a portfolio.hu is jelen lesz.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22