21 °C Budapest

Kissé erősödik a forint a kamatdöntés előtt, gyengül a dollár

Pénzcentrum
2004. április 19. 10:35

Pénteki záró értékénél kissé erősebb szinten kezdődött a kereskedés a hazai fizetőeszközzel, a ma reggeli nyitást követően jellemzően a 251.80 - 252.10 Ft/euró közötti árfolyamsávban születnek a kötések, ami az intervenciós sáv közepétől mintegy 11%-os eltérést jelent a sáv erősebb széle felé. Megoszlanak a vélemények a mai kamatdöntéssel kapcsolatban, a piac többsége változatlan kamatszintet vár, de a bizonytalanság miatt a forint árfolyama ingadozhat.

A múlt hét közepén a forint árfolyama jelentősebb mértékben gyengült az euróval szemben, és az EUR/HUF keresztárfolyam viszonylag kényelmes távolságra került az intervenciós sáv erős szélétől. Múlt pénteken azonban megfordultak az események a forint piacán, az addigi eladók ismét vásárolni kezdték a forinteszközöket, így megindult a (várt) korrekció, melyet a lengyel zloty erősödése is segített. A nap végére már 252 Ft/eurós árszint alatt születtek az utolsó kötések.

eurhufcomp
eurhufcomp
A mai nap legfontosabb hazai devizapiaci eseménye a Monetáris Tanács ülése. Általános elemzői vélekedés szerint az óvatos jegybanki viselkedés továbbra sem fog változni.

Megoszlanak a vélemények az esetleges mai kamatcsökkentéssel kapcsolatban. A többség változatlan alapkamatra számít a mai ülést követően, míg egyesek akár egy 50 bázispontos csökkenést sem tartanak elképzelhetetlennek.

Az elmúlt hét forintgyengülésének hatására a jegybank által korábban gyakran hangoztatott implicit árfolyamsávba (250-260 Ft/euró) került a forint árfolyama az euróval szemben. Emellett az inflációs veszélyek továbbra is fennállnak, de nincs lépéskényszerben a Tanács, így várhatóan nem változtat alapkamatán az MNB a mai ülést követően. A következő csökkentésre így már csak májusban kerülhet sor. Az elemzők többsége 25-50 bp-osra teszi a piac által már beárazott kamatvágást, és az év végéig további, összességében 150-300 bp-os csökkentés várható.

Az állampapírok másodpiacán a nyitást követően folytatódott a múlt hét közepén tapasztalt jelentős hozamnövekedés. A hozamgörbe rövidebb szakaszán 20-30 bp-os hozamemelkedés figyelhető meg, ami szintén arra utal, hogy a piac nem vár kamatcsökkentést a mai MT-ülés alkalmával.

A forint a dollárhoz képest kissé erősödött a múlt pénteki záróárhoz képest(209.90 - 210.30), a kötések jellemzően a 208.80 - 209.30 Ft/USD közötti sávban születnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár gyengült az euróhoz képest is a múlt pénteki kedvezőtlen ipari termelés adat (0.3%-os csökkenés) következtében és jelenleg ismét a fontos lélektani szintnek tekintett (1.20 EUR/USD) szint felett, az 1.2020 - 1.2060 közötti sávban kereskednek.


usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen is erősödést mutat az amerikai fizetőeszközzel szemben, a múlt hét végi, 108 jen/dolláros szintnél már alacsonyabban, a 107.20- 107.60 közötti szinten zajlik a kereskedés.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem