10 °C Budapest

Áprilisban indul az AH privatizációja!!!- indokolt volt a szárnyalás

Pénzcentrum
2004. április 14. 07:55

Még áprilisban meghirdetik az Antenna Hungária többségi részvénycsomagját. A Magyar Hírlap értesülései szerint az ÁPV Rt. a teljes állami csomagot értékesíteni szeretné.

Az ÁPV Rt. két változatot terjesztett elő: vagy egyben vagy két részletben adná el a céget. Az egyben történő értékesítés esetén a teljes 74%-os csomag egy szakmai befektetőhöz kerülne, a két részletben történő eladáskor csak 50%+1, a maradék a tőzsdén kerülne leadásra. Véleményünk szerint az első megoldás logikus, ha figyelembe vesszük az állam bevételmaximalizációra való törekvését.

Az információ döntő része már beépült az Antenna Hungária árában, amely az elmúlt hetekben hatalmas emelkedés produkált. A papír tegnap 3,240 forinton fejezte be a kereskedést nagy vonalakban azt az árszintet elérve, amely fundamentálisan 100%-osan megalapozott.

Az állami csomag eladásában az a story, hogy a vevőnek egyből ajánlatot kellene tennie a tranzakció után, így a többi befektetőnek is lehetősége lesz arra, hogy a privatizációs áron megváljon részvénycsomagjáról.

A privatizációs árat nagyon nehéz megbecsülni. A cég jelenlegi helyzetében az aktuális ár alsó hangon már elfogadható, azonban ha a vevő lényeges költségtakarékosságot tud elérni, sokkal magasabb árszint (akár négyessel kezdődő) is elérhető.

Az ár becslése továbbá azért is igen nehéz, mert jelenleg nem láthatóak az AH divizionális eredményadatai, így elképzelhető, hogy egyes kisebb tevékenységeket leépítve a kép pozitívabb (vagy negatívabb).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Antenna emelkedése az elmúlt napokban, hetekben szinte folyamatos volt. Az idei éves privatizációs tervek, az Eutelsat csomag eladása, a 10 év után ismét kifizetett osztalék, a fundamentális alulértékeltség mind egyirányba hatott a papírra.

A jelenlegi szintről a papír vásárlásához kell már egy erőteljes spekulatív hajlam. Amennyiben a cég mögött fundamentálisan az van, amit sejtünk akkor még van tartalék az árfolyamban, de biztosat már nem lehet mondani.

A hír kapcsán azonban pár dolgot meg kell jegyezni.
- Az AH privatizációja ügyében még nincs kormánydöntés
-az áprilisi időpont korainak tűnik
- viszont, amennyiben az ÁPV még a nyári holtszezon előtt le akarja zongorázni a tranzakciót, akkor mindenképpen meg kell hirdetni a céget áprilisban. Első féléves lebonyolítás csak akkor képzelhető el, ha a tranzakció komolyan elő van készítve, s a potenciális vevőjelöltek már megmutatták magukat az ÁPV Rt előtt.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem