A Danubius idei évi pénzügyi tervei - MSZSZ szerint (2.)

Pénzcentrum
2004. április 5. 09:18

A Danubius 38.9 mrd Ft árbevételt, 3.6 mrd Ft üzemi eredményt, s 2.7 mrd Ft adózás előtti eredményt tervez az idei esztendőre - tette közzé a társaság. A cég tájékoztatása szerint a számok a magyar számviteli szabványok szerint értendők.

A terv készítésekor a cég vezetése 265 Ft-os EUR árfolyamot feltételezett, ezért átértékelési differenciával nem számolt a hiteleken.

Célkitűzéseink kialakításánál bízunk a nemzetközi erőfeszítések további sikerében a terrorista cselekmények megelőzésével szemben, a biztonságos utazási feltételek javulásában, az esetleges járványok lokalizálásában és gyors elfojtásában, valamint az elmúlt év végével mutatkozó javuló gazdasági eredmények folytatásában főbb piacterületeinken.

Az árbevétel tervezett növekedésének nagy része a foglaltság 4-5 %-os társasági szinten elvárt növekedéséből származik, ami csoport szinten 63 % körüli átlagos kihasználtságot fog eredményezni. A cég feltételezése, hogy a magyar szállodai kapacitás ez évi további növekedése ellenére a belföldi szállodák elmúlt néhány évi csökkenő tendenciát mutató folyamata megáll, s 2004-ben sikerül a bázis szintet jelentősen túlteljesíteni - a sajnos jelentős nagyságban növekvő gyógyszállodai kapacitás ellenére a Danubius gyógyszállodák átlagos jó foglaltságának megőrzése mellett - a városi szállodák szolgáltatásainak jobb értékesítésével.

Az előrejelzések alapján növekvő érdeklődéssel számol a Danubius a tengerentúli országokból és a hagyományos piacon kívüli egyéb európai államokból. Ebben segítségre lesznek az olcsóbb légitársaságok járatainak megjelenése. Ezen kívül továbbra is számítani lehet egy erősödő belföldi keresletre. Az igazgatóság által elfogadott 2004. évi akcióterv is ennek megvalósulását igyekszik alátámasztani.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem