2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Most rengetegen vesznek fel erre hitelt: mégis sokan nem is gondolnak a lehetőségre


2020 nemvárt változásokat hozott mindenki életében. Szinte egyik napról a másikra fordult a feje tetejére az a világ, amit ismertünk. Sokakat anyagilag is érzékenyen érintett a koronavírus, teljes szektorok bénultak meg, elvesztették a bevételeiket, kilátásaikat, teljes újratervezésre kényszerültek. De hogyan éljük túl ezt az időszakot, ha nincs tartalékunk?

A turizmust, a vendéglátást, de számos egyéb szektort is két vállra fektetett a világjárvány. A helyzet nemcsak azért speciális, mert rengetegen vesztették el az állásukat nagyon rövid időn belül, hanem azért is, mert aki az érintett szektorok egyikében dolgozott tartósan, annak hol új munkahelyet, hol teljesen új pályát kellett találnia, amelyben folytathatja karrierjét.

Találd meg a számodra legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

Nem várt helyen is megjelent ennek az eseménynek a hatása: a személyi kölcsön felvevői között is megjelentek ugyanis a járványhelyzet miatt új életpályát tervezők, ezzel egy régi-új hitelcélt teremtve a személyi kölcsönök területén, ami a hirtelen pénzhiányt igyekszik pótolni és az új életpályát hivatott megteremteni. Ezek a szabadfelhasználású hitelek ugyanis nagy segítséget jelenthetnek az újratervezés időszaka alatt - mondta el Besnyő Márton, a Sberbank Lakossági termékfejlesztési vezetője.

Míg régen hagyományosan az átmeneti pénzhiányt hivatott orvosolni a személyi kölcsön, mostanra változott az emberek hozzáállása, veszünk fel hitelt iskolakezdésre, új autó vagy elektronikai cikkek vásárlására, tanfolyamokra, esküvőre, álmaink megvalósítására.

2020-ban pedig bővült a lista a koronavírus okozta károk elhárításával is.

Bevételkiesés, átképzés, tanfolyam, egészségügyi kiadások, a home office-hoz való alkalmazkodás, szükséges eszközök beszerzése. Ezek mind-mind olyan kiadások, amelyek egyszerre nagyobb összeget igényelnek, ami, ha épp nem áll rendelkezésünkre, fedezhetők hitelből is.

A bankok is igyekeztek alkalmazkodni a koronavírus ideje alatt a megváltozott igényekhez, így ma már könnyen, biztonságosan, akár teljes folyamatában online is igényelhetők ezek a kölcsönök, tehát a bankfiókot sem kell felkeresnünk ahhoz, hogy megteremtsük a biztos anyagi hátteret a nehéz időkben

- tette hozzá Besnyő Márton.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk