2019. április 26. péntek Ervin

Mi folyik a lakáspiacon? A németeknek nincs rá pénze, a magyaroknak természetes?


Sok érdekes témát tartogatott 2019 ötödik hete is: számos informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Most összeszedtük a legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket az elmúlt hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a címbe beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

A németeknek nincs rá pénze, a magyaroknak természetes: mi folyik a lakáspiacon?!

Ha megnézzük a saját lakások arányát az EU-s országokban, akár meg is lepődhetnénk. A gazdag országok polgárai ugyanis jellemzően nem saját lakásban laknak, ha mégis, sokszor jelzálog terheli az adott ingatlant. Magyarországon és Romániában ezzel szemben sokkal többen laknak saját lakásban, és még jelzáloghitelük is alig van. Miről árulkodik ez a statisztika, hovatovább, vonhatunk-e le belőle következtetést a jövedelmi helyzetre? Eláruljuk: igen, de nem úgy, ahogy azt elsőre gondoljuk.

Ezért fuccsolt be Oszter Sándor milliós kazánja: itt az igazság

Múlt hét pénteken írtuk meg Oszter Sándor kálváriáját: a színművésznek elromlott a milliós költségeken beszerelt modern gázkazánja - amiről egy tévériport keretein belül számolt be -, emiatt pedig hetek óta fagyoskodott villájában feleségével. A gázkazán pontos kórtörténetét azonban nem ismerhettük meg az Oszter Sándorral készített anyagból, ezért mi arra nem is tértünk ki bővebben. Ennek ellenére a szóban forgó kazán gyártója megkereste lapunkat, és hivatalos válaszban reagáltak az ügyre, melyben pontról-pontra feltárták, milyen mulasztások vezettek a Kossuth-díjas színész kifakadásához.

Erről nem szívesen beszélnek: ők a hazai munkaerőhiány igazi nyertesei

Ma már szinte nincs is olyan magyarországi cég, vállalkozás, amelyik ne érezné saját bőrén: súlyos munkaerőhián van az országban. Nincs más lehetőségük, mint hogy nyitniuk kell olyan társadalmi csoportok irányába, akik előtt eddig zárva voltak a gyárak, üzemek, vállalatok kapui. Utánajártunk, vajon nagyobb sikerrel pályázhat-e ma egy állásra olyasvalaki, akit 5-10 évvel ezelőtt nem láttak szívesen?

Így kerüld el a közelgő hitelkatasztrófát: addig lépd meg, amíg még lehet

Nyomasztóan közelít a monetáris szigorítás, noha tegnap még megúszták a lakáshitelesek vagy a hitelfelvételen gondolkodók a drágulást. A piaci előrejelzéseket és az MNB nyilatkozatait látva azonban már végérvényesen itt az ideje, hogy a lakáshitelesek mérlegeljék a lehetőségeket. Akinek nagy tartozása van még változó kamatozású hitelek formájában, és nem fixál a következő hetekben, hónapokban, rosszul járhat.

Ezt sok magyar elmulasztja: egyetlen papíron múlik a családi vagyon sorsa

Nagyon sok vesződségtől, konfliktustól kímélheti meg a családot, és el lehet vele kerülni a jogi herce-hurcát. Ennek ellenére nagyon kevesen végrendelkeznek hazánkban, és sokan hibásat készítenek. Alább összeszedtük az öröklés kapcsán felmerülő problémákat.

Tanársors: délelőtt a gyereked oktatja, este a lakásod takarítja

A pedagógusok nagy része másodállást vállal, mert a plusz pénz nélkül nem jönne ki a fizetéséből: sokan külön órákat adnak, más hétvégén takarít. Hosszú távon viszont ez nagyon megterhelő. A Pénzcentrumnak több tanár is azt mondta, fontolgatják, hogy elhagyják a pályát, mert, ahogy egyikük fogalmazott, megalázó, hogy diplomával és több év tapasztalattal a hátuk mögött sokan annyit sem keresnek, mint egy pénztáros az Aldiban vagy a Lidlben.

Ősi kártyajáték hódít a nyugdíjasoknál: fillérekért játszanak, de így is megéri

Magyarországon alig néhány százan vannak, akik versenyszerűen sportultiznak. És bár a győztesek pénzbeli díjazása igencsak szerény, mégis sokan azt mondják, a dicsőségért és a kártyázás szeretetéért megéri játszani. Az ulti magyarországi helyzetéről, a sportulti megalkotásáról, az egységes szabályrendszer viszontagságos kialakításáról, illetve a rendkívül bizonytalan utánpótlás-nevelésről Muzslai Róberttel, a Magyar Ultiszövetség elnökével beszélgettünk.

Lehúzás a boltokban: nem is filléres a melósok nagy kedvence

Minden nap találkozunk vele, és azt gondolnánk filléres dologról van szó: ezek a kis, általában 4 centiliteres, fél decis alkoholos italok nem kerülnek többe párszáz forintnál. Ugyanakkor kicsit jobban utánaszámolva kiderül, hogy összességében nem is annyira olcsó minden nap beverni egy-két ilyen kis felest.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk