22 °C Budapest
Ledobta a lakáshitelbombát a CIB Bank: ez nagyot fog szólni, indulhat a roham

Ledobta a lakáshitelbombát a CIB Bank: ez nagyot fog szólni, indulhat a roham

2024. április 15. 17:31

Átalakította a végig fix kamatozású lakáshiteleinek futamidő-szerkezetét a CIB Bank – a változtatás nyomán április közepétől akár már 30 éves futamidőre is kínál változatlan kamatozás mellett jelzáloghitelt a hitelintézet.

A CIB Bank április 12-től átalakította a futamidő végéig fix kamatozású lakáshiteleinek a futamidő-szerkezetét – hívta fel a figyelmünket a Bankmonitor. A hitelintézet korábban csupán 11-20 éves futamidő mellett nyújtott végig fix kamatozású jelzáloghitelt, ám ez most kibővült 11-30 évre.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Amennyiben 20 éves futamidő mellett, nettó 700 ezer forintos havi jövedelemmel vennénk fel jelzáloghitelt a CIB-nél, úgy a törlesztőrészletünk 147 674 forint lenne 6,29 százalékos kamat mellett. A teljes visszafizetendő összeg 35 441 790 forint lenne ebben az esetben.

Ha viszont az újonnan elérhető feltételeket maximálisan kihasználva, tehát 30 éves futamidőre vennénk fel ugyanezt a 20 millió forintos hitelt, úgy az induló törlesztőrészlet 124 805 forint lenne, míg a teljes visszafizetendő összeg 44 929 752 forint. A kamat változatlanul 6,29 százalék maradna.

A kamat tehát nem változik, ugyanakkor a havi részletben érdemi csökkenés látható. Ez azonban a hosszabb futamidő miatt a teljes visszafizetését érdemi növekedését eredményezi. Ilyen hosszú futamidőre csak két bank nyújt végig fix kamat mellett kölcsönt, amik közül az egyik a CIB Bank.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A CIB Bank emellett a végig fix kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitelek szerkezetét is átalakította. Eddig (április 12. előtt) a fix kamat 15 éves futamidőre volt elérhető, jelenleg 11-20 éves futamidőre kínál ilyen konstrukciót a hitelintézet. A változás a kamat nagyságát ennél a terméknél sem érinti.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 24. 14:41
Radnóti Miklós Antirasszista Díjat vesz át június elején Somos András, aki néhány hónapja egy félreé...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Bankmonitor  |  2024. május 24. 09:09
Mind nagyobb lakáshiteleket vesznek fel a magyarok, az átlagos hitelösszeg 2024. februárban már elér...
Holdblog  |  2024. május 24. 08:00
Brutális büntetővámmal igyekszik védeni Amerika a saját autópiacát, de a kínaiak olyan járművekkel é...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem