16 °C Budapest

Mennyiért kapunk hitelt?

Pénzcentrum
2008. június 30. 15:00

Személyi kölcsön és lakáshitel Májusban a háztartások számára nyújtott forint fogyasztási hitelek kamatlába mérséklődött, miközben a lakáshitelek drágultak. A svájci frank alapú lakáshitelek új szerződéseinek állománya mérséklődött- derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból.

Folyószámla és fogyasztási hitel

A háztartások számára kínált forint folyószámlahitelek átlagos kamatlába az idei év ötödik hónapjában 22,64 százalékot tett ki. Az euróban denominált folyószámlahiteleknél nem változott a kamatláb, így ez továbbra is 9,90 százalék.

Forintban denominált fogyasztási hitelt 32 bázisponttal kaphatunk olcsóbban májusban, ami 25,92 százalékos átlagos hitelköltség mutatót jelent. A svájci frankhitelek átlagos hitelköltsége ezzel szemben emelkedett, 61 bázisponttal 19,59 százalékra. Az euro fogyasztási hitelek esetében tovább mérséklődött, 98 bázisponttal az átlagos hitelköltség, így májusban 10,33 százalékot tett ki.Lakáscélú hitelek


Forint és euro lakáshitelt az előző havinál drágábban (27 és 181 bázisponttal) drágábban vehetünk fel. Mindeközben a svájci frank lakáshitelek átlagos hitelköltség mutatója mérséklődött 11 bázisponttal, így májusban 6,71 százalékot tett ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Folyószámla- és egyéb hitel

Folyószámlahitelek

Tovább nyílik az olló a vállalkozások folyószámlahiteleinek esetében, hiszen a forintban denominált konstrukcióknál, hiszen a forinthitelek átlagos kamatlába 25 bázispontos emelkedés után 10,07 százalékot tett ki májusban. Ezzel szemben az euróhiteleknél ez a mutató 5,26 százalékos volt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Bankmonitor  |  2023. március 24. 07:38
A gépek, haszongépjárművek beszerzésének igazán egyszerű finanszírozási módja a lízing. Ráadásul sok...
Holdblog  |  2023. március 24. 05:31
HOLD After Hours. Duplanyugdíjas elnökünkkel megbeszélünk mindent, ami Credit Suisse. Vagy Sharon St...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?