16 °C Budapest

Visszafizetés helyett számlákat zárolnak a bankok

Pénzcentrum
2007. július 25. 16:00

Már a korábbiakban beszámoltunk arról, hogy bankváltási hullámot indított el a pénzügyeikhez hagyományosan ragaszkodó britek között az az általános banki gyakorlat, miszerint a kereskedelmi bankok jogtalanul vetettek ki díjakat a kényszerhitelt "felvevő" ügyfeleiktre, vagyis azokra akik technikai okok miatt némileg mínuszba vitték a folyószámlájuk egyenlegét. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Újabb fordulat következett be azonban az egyébként is szövevényes ügyben: a megsarcolt ügyfeleket ugyanis, akik a nekik jogosan járó díjakat követelik vissza, több bank úgy próbálja elhallgattatni, hogy zárolja számláikat.

Az eljárás mindenképpen legális, hiszen a legnagyobb díjvisszatérítésre igényt tartók egyben a legnagyobb adósok is, fairnek azonban korántsem lehet nevezni a pénzintézetek magatartását.

Az érintett ügyfelek visszaigényléstől való elriasztása azonnal érthetővé válik, amint megtudjuk, hogy a kereskedelmi bankok mintegy 200 millió fontot fognak veszteni a pénzügyi felügyelet ezen döntése miatt.

A nemrégiben nyilvánosságra hozott hitelintézeti törvény arra kötelezi a kereskedelmi bankokat, hogy fair módon járjanak el az ügyfelekkel szemben, abban az esetben is, ha azok komoly anyagi problémákkal küzdenek. A számlák zárolása természetesen ebbe a képbe nem fér bele.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20