Meglepetés a Mastercardtól - megérkezett a "hitelkártyák" új generációja

Pénzcentrum
2007. június 21. 11:08

A MasterCard Worldwide bejelentette az első érintés nélküli technológiával ellátott MasterCard® PayPass™ karóra kibocsátását Európában. A fizetési eszközként is használható kronométer, mely a törökországi Garanti Bank-nál igényelhető, a hitelkártyák új korszakát vetíti előre.

Hasonlóan a PayPass technológiát alkalmazó bankkártyákhoz, a PayPass karóra lehetővé teszi a 15 euró alatti kifizetések elvégzését PIN-kód használata és bizonylat aláírása nélkül. Jóllehet, a kártyabirtokos szignója továbbra is szükséges a nagyobb értékű vásárlások esetén.

A fizetés úgy jön létre, hogy a Garanti bank ügyfelei a karon lévő órát közvetlenül a PayPass olvasó elé helyezik. Tehetik ezt több mint 600 kereskedelmi elfogadóhelyen Törökországban, többek között a Burger King, a Starbucks, a Cinebonus, a TAV (Atatürk Repülőtér, Isztambul) valamint az Isztanbuli Komp Társaság pénztárainál.

Cathleen Conforti, a MasterCard Worldwide PayPass termékekért felelős vezetője elmondta: "Az érintés nélküli fizetési technológia fontos szerepet játszik abban, hogy az európai kereskedelem készpénzforgalma fokozatosan mérséklődjön. Jóllehet ez az újszerű termék csupán egy azon lehetőségek közül, melyek segítségével kényelmesen és biztonságos fizethetünk a MasterCard európai elfogadóhelyein."

Conforti hozzátette: "A MasterCard érintés nélküli fizetési technológiája forradalmi, hiszen képes arra, hogy módosítsa a vásárlói magatartást. Jelenleg a világ számos részén használják a PayPass technológiát különböző, nem kártya-alapú eszközökben; például kulcstartón, csuklópántokban vagy mobiltelefon készülékekben. Számunkra nyilvánvaló, hogy a nehezen kezelhető készpénz dominanciája hamarosan véget ér."

A Törökországban megrendezett első nemzetközi kártya kiállításon Dr. Toni Merschen a MasterCard Worldwide Chip-technológiáért felelős vezetője elmondta:
"A Garanti Bank vezette be elsőként a MasterCard PayPass programot Európában, melynek sikere további együttműködés alapjául szolgál. Törökország újra a figyelem középpontjába kerül, hiszen mindenki nagy érdeklődéssel figyeli a PayPass óra szereplését a hagyományosan készpénzfizetéses környezetben. A MasterCard kutatásai azt mutatják, hogy határozott igény van a PayPass technológiával ellátott eszközökre, tehát az innováció élvonalában járó Garanti Bank sikere sem maradhat el."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mehmet Sezgin, a Garanti Payment Systems ügyvezetője hozzátette: "A múlt évben sikerre vitt, első európai PayPass programot a MasterCard-dal együttműködésben hoztuk létre. Nagy várakozással tekintünk a további olyan programok elé, melyek a megszokott fizetési eszközök alternatíváinak bevezetését célozzák. Különösen izgalmas lehet ez Törökországban, ahol erős fogyasztói igény van a fizetési iparág új megoldásai iránt.

A PayPass sikere
A MasterCard 2007. első negyedéves adatai szerint a PayPass fizetések összege (hitel és betéti) átlagosan 15 eurót tesz ki. (A kártyatársaság adatai szerint a kártyákat 75%-ban 19 euró alatti fizetésekre használják, de a műveletek 45%-a még ennél is kisebb, 8 euró alatti kifizetésekre irányul.) A PayPass-t használók 18%-kal több alkalommal veszik elő a kártyájukat, mint a hagyományos plasztikkal rendelkező társaik.

Az első negyedév végéig több mint 14 millió PayPass kártya és eszköz került forgalomba, melyekkel világszerte közel 51 ezer elfogadóhelyen fizethetünk (főbb elfogadók: McDonald's, a 7 Eleven, a CVS, a Duane Reade, a Sheetz és a Regal Entertainment Group). A PayPass nem csupán a kiskereskedők közt talált kedvező fogadtatásra, a technológia bizonyítottan népszerű a sportlétesítményeket üzemeltetők körében is. Igy a PayPass kártyákat már több nemzetközi futball és baseball stadionban és számos golf eseményen is elfogadják.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem